Ülekäigurajal rongilt löögi saanud 53-aastane naine sai niivõrd tõsiseid vigastusi, et ta suri sündmuskohal. Teada on, et naine parkis oma auto ära ning kiirustas siis rongile. Peatusesse seisma jääva rongi kiirus võis jaamatöötajate hinnangul olla umbes 30-40 km/h.

Viljandist Tallinnasse teel olnud reis nr 042 sattus õnnetusse täna hommikul kell 7.15. Alles kella 8 ajal sai rong Türilt liikuma.

Samal ajal Pärnust tulnud rong pidanuks otsereisina suunduma Tallinna, kuid õnnetuse tõttu tehti ümberkorraldus. „Lelle jaama jõudsid nii Viljandist kui Pärnust saabuv rong ajaliselt lähestikku. Kuna tegu on poolautomaatblokeeringuga alaga, kus jaamavahedes saab liikuda korraga vaid üks rong, oleks plaanipärane tegutsemine tähendanud suuremaid hilinemisi mõlemale reisile," kommenteeris Elroni kommunikatsioonijuht Mai Vahtrik.

Seetõttu tehti otsus ning paluti Pärnu poolt tulijatel ümber istuda Viljandist alustanud rongi. „See võimaldas reisijatel võimalikult kiiresti sihtkohta jõuda," märkis Vahtrik.

Ka Pärnu-Tallinna rong järgnes, kuid hilinemisega. „Usun, et liikluskorraldajad tegid olukorda arvestades reisijate jaoks kõige parema valiku, siiski vabandame võimalike ebamugavuste pärast," lisas Vahtrik.

Politsei- ja piirivalveameti lääne prefektuuri pressiesindaja Kaja Grak kinnitas Delfile, et Türil toimus liiklusõnnetus, kus osalisteks olid rong ja jalakäija. Infot jalakäija tervisliku seisundi kohta veel ei ole.

Elroni pressiesindaja Mai Vahtrik lisas, et mõne tunni jooksul võib rongiplaanis esineda hilinemisi, kuid päeva peale jõutakse graafikusse tagasi.