Päästeamet sai info plahvatusest kell 14.13, kohale läksid demineerijad. Kaitsepolitsei pressiesindaja Andres Kahari sõnul sai asula sees toimunud õnnetuses raskelt viga 36-aastane mees, kes hiljem vigastustesse suri.

"Täna toimus Raplamaal Alu külas plahvatus ja kriminaalmenetluse käigus tuvastatakse, mis täpsemalt juhtus. Kõiki juhtunu asjaolusid alles menetluse käigus tuvastatakse," sõnas Kahar.

Seda, mis sorti ja kui vana lõhkeseadmega oli tegu, on Kahari sõnul veel vara öelda. Samuti ei saanud ta menetluse algfaasis öelda, kas plahvatusel oli pealtnägijaid. Esialgu töötavad uurijad veel sündmuskohal.

Rapla valla piirkonnapolitseinik Elle Tikki ütles Delfile, et tema tööülesandeks on valvata, et keegi õnnetuse alale ei läheks ning täpsema infoga õnnetuse asjaolude kohta ta aidata ei saa. "Inimene on uudishimulik," ütles ta kokkuvõtlikult kohale tulnud uudistajate kohta.

Rapla vallavanem Ilvi Pere sõnas Delfile, et käis Alu alevikus paar tundi enne õnnetust ning oli juhuslikult õnnetuse sündmuskohale lähedal. "Aga tõesti ei tea, mis seal toimus ja miks." Vallavanem oli tavapärasel ringkäigul. "Käisin vaatamas, kuidas seal toimetatakse ja midagi ebatavalist siis küll ei märganud."

Uurides, kas tegemist on kohaliku elanikuga, ei osanud vallavanem öelda. Igatahes on tegemist ebatavalise juhtumiga rahulikus alevikus. "Ma ei teagi, millal midagi taolist oleks Rapla vallas juhtunud. See on väga rahulik paik, selles osas on juhtunu igal juhul erakordne."

Õnnetus juhtus ühe pankrotti läinud kohaliku ettevõtte territooriumi lähedal töökojas, millest paarisaja meetri kaugusel asuvad juba elumajad. Rapla vallavanema sõnul oli õnnetuspaigaks territoorium, kust inimesed tihti läbi käivad. Pärast õnnetust oli politsei ala lintidega piiranud, kuid võis näha, kuidas piiratud alalt mõni kohalik jalgrattaga lahkus. Samuti tahtsid mõned elanikud sinna autoga sisse sõita, kuid kuna tee oli piiratud, siis seda nad teha ei saanud. Töökoja lähedal liikunud kohalikud olid aga napisõnalised ja kui nad ka juhtunust midagi teadsid, siis lähemalt rääkima ei soostunud.

Tegu on tööstusrajooniga, ent Delfi andmetel ei toimunud plahvatus mitte ühegi ettevõttega seotud tootmisterritooriumil, vaid valla maal. Mees, kelle käes lõhkekeha - arvatavasti granaat - plahvatas, oli sama allika andmetel kohalik ning polnud sündmuskohal üksi.

Hea lugeja, kui tead juhtunu kohta midagi rohkemat, anna sellest Delfile teada aadressil vihje@delfi.ee!

Vaata Alu aleviku asukohta kaardil: