Põhja päästekeskuse pressiesindaja Indrek Hirs sõnas, et teade õnnetuse kohta tuli kell 8.54. Nimelt oli vanem mees kukkunud autotekilt laeva masinaruumi. Esimesena saabud kohale kiirabi, seejärel tõmbasid päästjad raamile asetatud kannatanu nööre ja korvtõstukit kasutades masinaruumist välja ning kiirabi viis ta haiglasse. Mis seisus mees on, ei osanud ta veel täpsustada.

Tallinnki esindaja Indrek Raudjalg sõnas Delfile, et õnnetus juhtus hommikul kell 8.50 Tallinnki kaubalaeva Sea Wind pardal, kui laevas allhanke korras töid teinud ettevõtte töötaja kukkus umbes 4,8 meetri kõrguselt läbi abimasinaruumi hooldusluugi 3. autotekilt 1. tekile. "Laeva meeskond kutsus kohale kiirabi ja päästeameti. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse, hetkel meil puudub täpsem info tema vigastuste kohta," kirjeldas ta juhtunud ja lisas, et õnnetuse põhjuste selgitamisega tegeleb edasi ilmselt tööinspektsioon.

Delfi fotodelt on näha, et politsei, päästjad ja kiirabi on kogunenud ümber Tallinnki kaubalaeva Sea Wind, mis sõidab Tallinna ja Vuosaari vahet. Kui uskuda Vikipeediat, siis on Sea Wind ehitatud 1972. aastal Helsingørs Skipsværfti laevatehases Helsingöris, Taanis kui Svealand ning kandnud ka nime Saga Wind. Alates 1989. aastast sõitis Silja Line´i tütaettevõtte SeaWind Line kaubamärgi all. 8. jaanuaril 2015 asus Sea Wind Eesti lipu all liinile Tallinn-Vuosaari. Laeva alumisel tekil veetakse vaguneid, järgmisel tekil treilered ja alumise kajutiteki ahtriosas sõiduautosid. Vaguni- ja autotekki laaditakse ja lossitakse samal ajal. Praegu Tallinki laevana reisijaid peale ei võta.