Liiklusõnnetuses sai surma Viru Kliima kaubiku Fiat Ducato juht ning sõiduauto Volkswagen Passati juht ja kaasreisija. Õnnetuse sündmuskohal töötavad politseinikud ning liiklus on ümber suunatud.

Praeguseks on selgunud, et õnnetuses suri Volkswagenit juhtinud 67-aastane mees ja kõrvalistuja 84-aastane naine. Hukkunud kaubikujuht oli 51-aastane mees, kes ei olnud kinnitanud turvavööd, kinnitas politsei pressiesindaja.

Politseinikud selgitasid välja, et kaubik oli teekonda alustanud Tapalt ja sõitis Rakveresse, sõiduauto liikumissuuna selgitab uurimine. ERR-i andmetel on teise auto jäljed vastuolulised ning õnnetus toimus sõiduautos olijate kodu lähistel. Lisaks pole teada sõidukite kiirused.

PPA peadirektor Elmar Vaher ütles "Aktuaalse kaamera" stuudios, et sõiduauto Volkswagen oli korras, samuti olid sellel korralikud talverehvid all ning juht oli 21 aasta pikkuse juhtimiskogemusega. "Kaubikul olid küll talverehvid, kuid ei need ei olnud vastavad, muster oli kulunud ning juht ei kandnud turvavööd," kommenteeris Vaher. "Kui ta oleks turvavööd kasutanud, oleks ta elus olnud," lisas Vaher, avaldades nördimust, et kui liikluses samamoodi jätkatakse, hukkub veel palju inimesi.

"Kutsun kõiki autojuhte ettevaatlikkusele. Talviste teeoludega harjumine võtab paratamatult veel aega. Pigem sõita piirkiirusest aeglasemalt. Kui roolis olles tunnetad, et ohutult kohale jõudmiseks tuleb maanteel sõita 60 km/h, siis tuleb seda teha," ütles Ida prefektuuri operatiivjuht Kalle Kuusik.

Esialgse info kohaselt oli mõlemal sõidukil talverehvid.

Seoses õnnetusega oli Lääne-Viru maakonnas Pärnu-Rakvere-Sõmeru maantee (169. km) liiklusele suletud ning soovitati kasutada alternatiivset marsruuti Kadrina–Jõepere–Lepna. Praeguseks on liiklus õnnetuspaigas taastatud.

Kohapeal viibinud Delfi fotograafi sõnul oli õnnetuspaik liikluseks suletud ning Kadrina poolt tulles on tekkinud ummik, Rakvere poolt on pandud tee kinni juba viaduktist alates. "Ilmastikuolud on päris kehvad: lund sajab kogu aeg juurde, teed on lumised. Päästjad on tee kinni pannud, matuseauto on kohal, kiirabi lahkus," kirjeldas fotograaf kohapealset. Lisaks märkis ta, et tegemist on suure teega, kuhu on hiljuti uus asfalt pandud. Tee on aga lumest lahti lükkamata. "Siin on mingi paar sentimeetrit lund küll, tee on sirge. Vahepeal tuiskas siin korralikult ja ei näinud mitte midagi," viitas fotograaf halbadele ilmastikuoludele. "Õnnetuse ajal oli ilm pisut parem kui praegu," lisas ta.

Pealtnägijate sõnul võivad kahjustused viidata sellele, et üks sõiduk võis kalduda vastassuunavööndisse. Politsei seda versiooni ei kinnitanud ning ütles, et kõik õnnetuse täpsemad asjaolud - ka autode liikumissuund - on täpsustamisel.

Õnnetuse täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks palub politsei pealtnägijatel helistada numbrile 5329 2883 või infotelefonile 612 3000.