Kella 19 paiku puhkes Lääne-Virumaal Vinni vallas Vetiku külas tulekahju. Veel teadmata põhjusel lahvatas leekidesse heinaküün umbes 500-600 heinapalliga ning küünist 20 meetri kaugusel asub loomi täis laut. Tugev tuul kandis sädemed umbes 100 meetri kaugusel oleva majani ning süütas elumaja.

Päästjate sündmuskohale jõudes selgus, et põles lahtise leegiga heinu täis küün ning kuna tuule suund oli elumajade poole, siis olid heinaküüni põlengu sädemetest süttinud ka elumaja ja kõrvalhoone. Päästetöö juht kutsus sündmuskohale lisajõudu, teatas Ida päästekeskuse pressiesindaja.

Neljanda astme väljakutse peale sõitsid Vetiku külla Lääne- ja Ida-Virumaa ning Järvamaa päästjad. Lisaks Rakvere operatiivkorrapidajale saadeti ühte töölõiku juhtima Jõgeva operatiivkorrapidaja.

Päästjad asusid koheselt tulekahjusid kustutama. Kella 21.46-ks olid päästjad elumaja põlengule pannud piiri. Tules hävis elumaja katus ja ülemise korruse toad, alumine korrus sai suitsu- ja veekahjustusi. Heinaküün hävis tules. Tuli loomalauta ei levinud ja loomad ohtu ei sattunud.

Hetkel päästjad kustutavad kõrvalhoone põlengut ja teostavad järelkustutustöid. Sündmuskohal töötavad päästjad Rakvere, Kunda, Väike-Maarja, Tapa, Kiviõli, Jõgeva, Aravete päästekomandodest ning vabatahtlikud päästjad Kadrina ja Roela komandodest, Rakvere ja Jõgeva korrapidamisgruppide operatiivkorrapidajad ja kiirabi.

Inimesed tulekahjus vigastada ei saanud. Tulekahju tekkepõhjuse selgitab välja menetlus.