"Jah, selline asi leidis tõesti aset," kinnitas vallavanem Aivar Surva telefonis Delfile. "Ma just tulin neilt toimingutelt."

Seda aga, miks läbiotsimine teostati, Surva öelda ei osanud. "Kohtumäärus oli neil küll kaasas, aga seda sealt ma välja ei lugenud täpselt, et mis asjaga tegemist on."

Delfi küsimusele, et ehk võis olla tegemist endise Jõhvi vallavanema, praeguse Mäetaguse vallavanema Tauno Võhmari suhtes algatatud kriminaalasjaga, vastas Surva: "Ei, seal olid mingid teised arengud."

"Pargiga seotud vist midagi," ütles Surva, kui ei osanud seda väidet täpsustada.

Vallavanema sõnul täna ühtegi inimest ei vahistatud, kuid vallajuht möönis, et vähemalt tal seisab lähiajal ees ülekuulamine.

Prokuratuuri teatel pidasid kaitsepolitsei ametnikud aga täna kinni endise Jõhvi vallavalitsuse ametniku, keda kahtlustatakse altkäemaksu võtmises, mõjuvõimuga kauplemises ja riigihanke menetluse nõuete rikkumises.

Kahtlustuse kohaselt sai endine Jõhvi vallavalitsuse ametnik altkäemaksu ühe ärimehe ja temaga seotud ettevõtte huvides mõjuvõimuga kauplemise ja oma ametiseisundi korruptiivse ära kasutamise eest.

Lisaks on kahtlustatavatena kinnipeetud kaks kohalikku ettevõtjat. Ühte neist kahtlustatakse altkäemaksu andmises ja mõjuvõimuga kauplemises ning teist riigihanke menetluse nõuete rikkumisele kihutamises.

Homme selgub, kas prokuratuur taotleb kohtult endise ametniku ja talle altkäemaksu andmises kahtlustatava ettevõtja vahistamist.

Kriminaalasja täiendavaid menetlusandmeid ei ole käesoleval hetkel võimalik uurimise huvides avalikustada.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust juhib Viru ringkonnaprokuratuur ja viib läbi kaitsepolitseiamet.