8. juunil kell 00.43 teatati Häirekeskusele, et Jõgeva maakonnas Kasepää vallas Kükita külas põleb lahtise leegiga kahekorruseline elumaja. Kohale saadeti päästjad Mustvee, Alatskivi ja Jõgeva päästekomandodest ning Lohusuu vabatahtlikud. Päästetöid suundus juhtima Jõgevamaa operatiivkorrapidaja, teatas Lõuna päästekeskuse pressiesindaja.

Mõne minutiga kohale jõudnud Mustvee päästjad selgitasid, et põleb terve hoone ning maja katusest, akendest ja ustest ulatuvad leegid välja. Pääste suitsusukeldujad üritasid majja siseneda, kuid põlengu suure intensiivsuse tõttu oli see võimatu. Kustutustöid alustati väljast ning järk-järgult liiguti maja sisse, kust leiti tules hukkunud 47 aastane mees ning kaheksa- aastane laps.

Hoone hävis tules täielikult. Kustutustööd lõpetati kell 4.40. Esialgsetel andmetel on tõenäoline, et tulekahju võis alguse saada hooletust suitsetamisest.

Käesoleval aastal on tules hukkunud juba 27 inimest ning umbes pooled neist on elu kaotanud hooletust suitsetamisest või suitsuga magama jäämisest alguse saanud põlengutes.

Mullu samal ajal oli tuli nõudnud 21 inimese elu.