Täna kella 18 paiku toimus Lääne-Nigula vallas Ääsmäe-Haapsalu-Rohuküla maantee 37. kilomeetril sõiduauto Honda ja mahtuniversaali Ford kokkupõrge. Kokkupõrke tagajärjel hukkus saadud vigastustesse sündmuskohal Fordi kaasreisija, 45-aastane naine.

Esialgetel andmetel liikus Honda Tallinna poolt Haapsalu suunas ning Ford Haapsalust pealinna. Kiirabi viis Honda roolis olnud 1992. aastal sündinud mehe ja Fordi juhtinud 1971. aastal sündinud mehe haiglasse. Teisi reisijaid autodes polnud. Liiklusõnnetuse hetkel oli teelõigul teekate kuiv ja nähtavus hea.

„Traagilise liiklusõnnetuse põhjused on selgitamisel ning politseinikud on sündmuskohal infot kogumas. Esialgsetel andmetel võis Ford kalduda vastassuunavöödisse,“ ütles Lääne prefektuuri operatiivjuht Andrei Taratuhhin.

Liiklus oli sel teelõigul mitu tundi tugevasti häiritud, praeguseks on liiklus taastatud.

„Suvisel ajal toimub palju üritusi, on puhkuste aeg ja inimesed liiguvad palju ringi. Sellepärast palume kõiki liiklejaid olla väga tähelepanelikud, valida turvaline sõidukiirus, hoida pikivahet, alati olla roolis kained ning suunata kogu oma tähelepanu sõiduki juhtimisele, et kõik jõuaks turvaliselt kohale,“ lisas Andrei Taratuhhin.

Liiklusõnnetuse asjaolude väljaselgitamiseks alustatakse kriminaalmenetlust, mida juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.