Kella 11 ajal teatati politseile sõiduautost Ford Mondeo, mis seisis töötava mootoriga Tartus Soinaste tänaval ning mille juht sees magab. Politseisõiduki lähenemisel juht aga ärkas ning otsustas põgeneda, vahendab Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Maria Gonjak.

Kihutades Tartust Jõgeva suunas ulatus juhi sõidukiirus kohati koguni 170 kilomeetrini tunnis. Põgenedes rammis juht ka teepiiret ning lõhkus sellega oma tagarehvi. Ohtlikult liikuvast juhist anti teada Jõgevamaa patrullidele, kes tõkestasid kihutaja tee mootorsõidukite sundpeatamise vahendi ehk nn "siiliga". Sõiduki peatumisteekonnal said kahjustusi politsei operatiivsõiduk ja ka maanteel seisnud sõiduauto Mazda ning nende juhtumitega tegeleb edasi kindlustus.

Kohapeal tuvastas politsei, et lisaks muudele teel sooritatud liiklusrikkumistele oli sõidukit juhtinud 32-aastane Teet tarvitanud ka alkoholi. Samuti selgus, et sama sõiduk jäi oma ebakindla sõidustiiliga kaasliiklejatele silma varastel hommikutundidel, kui liikus Mustveest Tartu poole. Politsei toimetas mehe esialgu kainenema.

Lõuna prefektuuri operatiivjuhi Indrek Koemetsa sõnul on kahetsusväärne, et ühe mehe mõtlematu käitumise tõttu kannatas juhusliku möödasõitja vara, kuid teisalt on hea meel tõdeda, et politsei ennetussõnumid on jõudnud rahvani ning kahtlustäratavatest juhtidest antakse üha aktiivsemalt teada. "Antud juhul oli juhi märkamisel ja tabamisel suur roll inimestelt laekunud teadetel ning politsei kõrvaldas teedelt alkoholi tarvitanud juhi, kes iseennast ja teisi ohtu seades on kahtlemata kõige ohtlikum tegelane liikluses," sõnas Koemets.