Täna kell 11.58 teatati häirekeskusele, et Sauel Tule tänaval põleb kortermaja üks korter. Põlevast korterist said iseseisvalt suitsu täis trepikotta kaks alkoholijoobes meest, päästjad aitasid nad majast välja ning andsid üle kiirabile.

Päästemeeskondade saabudes põles 4-korruselise kortermaja üks neljandal korrusel asuv korter. Tuli levis edasi ka katusele. Hoone trepikoda oli täis paksu suitsu, päästjad tõid sealt välja ning andsid üle kiirabile 1958. aastal ning 1972. aastal sündinud mehed. Üks meestest oli korteriukse juures, teine veidi eemal. Mõlemad oli päästetööde juhi hinnangul tugevas alkoholijoobes. Samuti olid nad hinganud sisse suitsuvingu. Kiirabi toimetas mehed haiglasse.

Keila, Assaku, Nõmme, Kesklinna ja Lilleküla päästjad ning päästetehnika ning Hüüru, Lohusalu ja Muraste vabatahtlikud päästjad ning päästetehnika panid tulele piiri kella 12.40ks. Põleng kustutati lõplikult kella 14.24ks.

Päästjad suutsid hoida ära tule leviku teistesse korteritesse. Ülejäänud inimesed, kes õnnetuse ajal korterites olid, said majast välja iseseisvalt. Põlenud korteri kõrvalolevasse korterisse imbus sisse suitsu, õnneks polnud seda palju ning selles viibinud lemmikloomad pääsesid. Korteriomanik toimetas sealt päästjate abiga välja kaks koera ja kolm kassi. Praeguse info kohaselt on loomade tervis korras. Kustutustööde käigus sai tugevaid veekahjustusi korter, mis oli täpselt põlenud korteri all.

Põlenud korter oli kahetoaline. Tuleõnnetus sai alguse suurest toast, kogu prahti täis tuba sai põlengus tõsiseid kahjustusi. Polnud võimalik kindlaks teha, kas põlenud toas oli suitsuandur. Korteri teistest ruumidest päästetöötajad suitsuandurit ei leidnud.

Õnnetuse hetkel ei olnud kodus 91-aastast naist, kes samuti korteris elab. Vanem mees, kelle päästjad suitsu täis trepikojast välja aitasid, oli eaka naise poeg. Saue linnavalitsus otsib vajadusel korteris elavatele inimestele uue elamispinna. Põhja päästekeskuse juhi Priit Laose hinnangul on selliste tulekahjude põhjuseks reeglina inimeste vale käitumine. „Vale käitumine, alkoholijoobega kombineerituna, on äärmiselt ohtlik nii inimestele endale, samuti nende lähedastele ja ka naabritele. Sellisele olukorrale peaks lisaks ametkondadele ja kohalikule omavalitsusele ka kohalik kogukond ennetavalt reageerima, sest tagajärjed puudutavad ka neid,“ ütles Laos.