Lugeja sõnul kardab ta, et Kose vallas on liikvel sarisüütaja, kuna märtsikuu jooksul on olnud mitu kahtlast põlengut ja rüüstamist. Kose valla piirkonnapolitseiniku Roman Maiorovi sõnul pole muretsemiseks põhjust ja arvatavasti ei ole juhtumite taga üks ja sama inimene.

Viimase kuu jooksul on Maiorovi sõnul Kose vallas registreeritud kolm kuritegu: kaks vargust ja üks kelmus. Lisaks on märtsis Kose-Uuemõisa alevikus olnud kaks põlengut, mille puhul on alust kahtlustada süütamist.

9. märtsi öösel pandi Kose-Uuemõisa alevikus Pargi tänaval põlema Mercedes-Benz Vito buss. Teataja sõnul põles auto lahtise leegiga. Päästjad kustutasid tulekahju, kuid auto hävis tules. Maiorovi kinnitusel on auto põlengu osas alustamisel kriminaalmenetlus. 

Veidi vähem kui kaks nädalat hiljem, möödunud pühapäeva öösel, käisid päästjad Kose-Uuemõisa alevikus Kesk tänaval, kus päästeameti Põhja päästekeskuse pressiesindaja Ksenia Isakova sõnul põles kolmekorruseline vana mõisahoone, mille päästjad kustutasid.

Maiorovi kinnitusel oli tegu hoopis kivist kuuriga, mida ei kasutatud ning milles ei olnud elektrit.

"Seetõttu võib kahtlustada, et keegi tegi kuuris lõket või pani selle tahtlikult põlema," ütles Maiorov, kelle hinnangul pole praegu alust arvata, et bussi ja kuuri põlengu puhul oleks tegu ühe ja sama inimese kätetööga. Ta märkis ka, et kuur põles kevadise koolivaheaja viimasel päeval.

Lugeja sõnul on lisaks kaubiku ja hoone põlengule lõhutud Oksa poe aknad ja laupäeval murti sisse Kose lillepoodi.

Viimane Kose vallas märtsis registreeritud vargustest pandi toime 21. märtsil, mil Kose alevikus Jõe tänaval löödi katki kaupluse aken ja varastati raha, tubakat ja kõrvarõngad. Maiorovi sõnul tekitati sellega üle tuhande euro kahju ja praegu tegeletakse juhtumi uurimisega.

"Kuigi hetkel ei ole kahtlustatavana veel kedagi kinni peetud, teeb politsei nende juhtumite lahendamiseks pingsalt tööd," lausus Põhja prefektuuri pressiesindaja Madis Vaikmaa. "Kohalikel inimestel ei ole põhjust oma turvalisuse pärast muret tunda."

Maiorovi sõnul on lõppenud talv olnud Kose vallas kuritegevuse osas rahulik ja ses piirkonnas teevad peamiselt muret hoopis liiklusrikkumised – viimase kuu jooksul on tabatud üle paarikümne kiiruseületaja.

Politsei palub kõigil, kes näevad pealt kuritegu, anda sellest teada häirekeskuse lühinumbrile 112.