Lääne päästekeskuse pressiesindaja Evelin Trink ütles Delfile, et päästeamet sai kell 12.23 väljakutse kohalikult elanikult, kes teatas puidust Hollandi tüüpi tuuliku põlengust Karala külas Lümanda vallas Saaremaal.

Trink kinnitas, et kolmekorruseline tuulik maani maha ei põlenud ja tulekahju leidis aset esimesel korrusel väikesel (umbes 1,5 ruutmeetrisel) alal, kus teostati parasjagu renoveerimistöid. "Reageeris mitu päästeautot, kindlasti ka Kihelkonna päästekomando, aga midagi väga hullu seal ei olnud," ütles pressiesindaja.

Lümanda vallavanem Jaanika Tiitson ütles Delfile, et sai põlengust teada alles meilt ja ei oska veel täpselt öelda, kes tuulikut ehitab, aga omaniku näol polevat tegu kohalikuga.

Karala külaseltsi juhataja Kaja Muruvee lisas, et tuulikut ei renoveerita. "Tegu on ikkagi ehitamisjärgus oleva uue tuulikuga," ütles Muruvee.

Lümanda valla kaunis mereäärne Karala küla valiti sel suvel televaatajate (enam kui 2000 inimest) poolt rahva lemmikkülaks. Rahva lemmikküla valiti tänavu esimest korda.