Politsei sai kell 7.30 teate Saaremaal Kaarma vallas teelt välja sõitnud autost.

Mõned minutid enne seda teadet oli kahel korral teatatud samast sõiduautost BMW, mis oli liikumas Kuressaarest Kihelkonna suunas ja äratas kaasliiklejate tähelepanu kahtlase sõidumaneeriga.

Õnnetus juhtus Saaremaal Kaarma vallas Tõlli külas bussipeatuse lähedal. Esialgseil andmeil oli autoga sõidetud üle vastassuunavööndi vasakule teelt välja ja vastu puid. Autos oli kaks noort meest, kellest üks hukkus ja teine toimetati haiglasse. Õnnetusse sattunud meeste isikuandmed on täpsustamisel ja juht selgitamisel. Hukkunu turvavöö oli kinnitamata.

Õnnetuse asjaolude väljaselgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlust, mille käigus selgitatakse välja, kes autot juhtis ning kas ta oli kaine.  Auto rehvid vastasid nõuetele, õnnetus juhtus kuiva asfaltkattega teel.

Kuressaare politseijaoskonna juht Kaido Vahter kommenteeris õnnetust nii: "Auto kandis rohelist vahtralehte, mis viitab väheste sõidukogemustega juhile. Juhiloa omamine ja mõningane sõidukogemus ei garanteeri oskusi ohuolukorras toimetulekuks. Iga roolikeeraja peab oma sõiduoskusi realistlikult hindama, sest oma oskuste ülehindamine on üks sagedamaid teelt väljasõidu põhjuseid. Ei väsi ka kordamast ka turvavöö kinnitamise olulisust, sest kinnitatud turvavöö suurendab võimalust vältida raskemaid vigastusi, turvavöö tuleb kinnitada ka kaasreisijatel."

"Oleme tänulikud neile inimestele, kes meile kahtlase sõidumaneeriga autost teada andsid. Patrull oli teel sinnapoole, kuid kahjuks toimus kõik loetud minutite jooksul ning õnnetust ära hoida ei õnnestunud," lisas Vahter.