Eelmise nädala kolmapäeval tungisid mehed Tallinnas Roosikrantsi tänaval kellapoodi ning viisid relvataolise esemega klienditeenindajat ähvardades poest kaasa hinnalisi käekellasid, ehteid ja sularaha.

Klienditeenindaja, 39-aastane naine, viidi kergemate vigastustega tervisekontrolliks haiglasse. Rööviga tekitatud kogukahju on jätkuvalt selgitamisel.

Sündmuskohal asusid koheselt tõendeid koguma kriminalistid ning Põhja prefektuuri kriminaalbüroo uurijad. Esialgsed sündmuskohalt kogutud tõendid viitasid sellele, et tegu võis olla välismaalt pärit kurjategijatega. Kiire infovahetus naaberriigi kolleegidega päädis samal päeval ühe kahtlustatava kinnipidamisega Riias.

Tänaseks on politseile teada, et lisaks Riias kinnipeetud mehele osales röövis veel inimesi. Seetõttu palub politsei kõigi inimeste abi, kes fotodel kujutatud mehi on näinud või omavad infot meeste asukoha või võimalike liikumissuundade kohta. „Mehed võisid Tallinnas või mujal Eestis külastada hotelle ja söögikohti või kasutada taksoteenust või ühistransporti. Iga infokild on oluline,“ rõhutab Tambre.

Politsei palub kõigil, kel on infot fotodel kujutatud meeste kohta, anda sellest viivitamatult teada Põhja prefektuuri kriminaalbüroo telefoninumbril 5690 4272 või helistada hädaabinumbrile 112.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juhi Urmet Tambre sõnul viis operatiivne infovahetus kahe riigi vahel ning kiire reageerimine kahtlustatava tabamiseni, kes oli mõne tunniga Tallinnast Riiga jõudnud.

"Oleme riikidevahelises koostöös saavutanud olukorra, kus info võimalikust kuriteost ning kahtlustatavatest jõuab naaberriigi kolleegideni minutitega,“ sõnab Tambre. „Aasta alguses Tallinnas Mustamäel toimunud kullapoe röövi lahendamisel oli samuti kandev roll rahvusvahelisel koostööl. Koheselt asusime naaberriigi kolleegidega aktiivselt infot vahetama,mille tulemusena peeti kahtlustatavad kinni kaks kuud hiljem Lätis ning tänaseks on mehed ka oma karistuse saanud,“ lisab ta.

Juhtunu osas on alustatud kriminaalmenetlust, mida juhib Põhja Ringkonnaprokuratuur.