"Esialgsetel andmetel kõndis 52-aastane Terje keset sõiduteed. Sõiduautot Mitsubishi Carisma juhtinud 27-aastase Jaana sõnul ei märganud ta vastusõitnud auto tulede valguses teel kõndinud inimest enne, kui kokkupõrke vältimine ei olnud enam täielikult võimalik," ütles Delfile Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peitel.

"Juht käitus oskuslikult, keerates rooli vasakule ning vältides seeläbi laupkokkupõrget jalakäijaga. Küll sai teel olnud naine löögi sõiduki küljepeeglilt. Ta viidi haiglasse, tema vigastused ei olnud siiski eluohtlikud, sest autojuhi tegutsemine aitas raskemad tagajärjed ära hoida," lisas Peitel.

Peiteli sõnul oli autojuhil raske märgata hämaral vihmasel õhtupoolikul valgustamata jalakäijat, kes kõndis keset sõiduteed. Ka ei olnud sel teel eraldi valgustust, mis aidanuks inimest märgata ja ohtu vältida. "Selliste tingimuste juures ongi peamised liiklusohud seotud piiratud nähtavusega, mistõttu tuleb liigeldes olla alati tähelepanelik ning valmis reageerima teele sattuda võivale ohule."

Politsei selgitas, et autoroolis olnud naine oli kaine ning omas juhtimiseks õigust. Ka vastasid rehvid nõuetele ning naine kasutas nõuetekohaselt turvavarustust. Tema kokkupõrke tagajärjel viga ei saanud.

Lisaks selgitati haiglas, et ka sõiduteel kõndinud naine oli kaine. Selgus, et naine oli sõiduteele jalutama tulnud lähedalasuvast hooldekodust. Politsei on hooldekodu personaliga juhtunut arutanud ning jätkuvalt püütakse leida lahendusi, kuidas välistada patsientide elu ja tervise ohtu sattumine, kui nad peaksid kellelegi ütlemata otsustama hooldekodu territooriumilt lahkuda.

Varem on patsientide ohtu sattumine olnud peamiselt seotud territooriumilt lahkumisega ja mõneks ajaks kadunuks jäämisega, kuni nad üles leitakse.

Kõik liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud selgitatakse alustatud väärteomenetluse käigus.