Paari tunni jooksul mõõdeti enam kui 80 neljarattalise rehvimustrit ning tulemused olid head - vaid üks sõidukitest liikles suverehvidega. Põhja prefektuuri liiklustalituse juhi Henry Murumaa sõnul oli nähtu positiivne. „Meie kliimas pole üllatav, kui ühtäkki vahetub paduvihm lumesajuga või teed katab ohtlik, kuid silmale märkamatu must jää. Seda positiivsem oli näha, et juhid sõitsid autodega, millel olid all sügava mustriga talverehvid,“ ütles politseinik.

Murumaa lisas, et mõne sõiduki omanik peaks mõtlema uute rehvide soetamisele. „Eks paaril autol olid rehvid jõudmas lubatu piirile. Neil soovitasid politseinikud sõiduturvalisuse huvides mõelda uute soetamisele enne talvehooaja lõppu,“ rääkis Murumaa. Korrakaitsja lisas, et inimesed kipuvad unustama rehvide olulisust. „Kuigi uued sõidukid on varustatud juhiabide ja turvasüsteemidega, hoiavad autot teel rehvid. Samas peab juht peab mõistma, et ainult tehniliselt korras auto tervena koju jõudmist ei garanteeri. Kui liigume korras autoga teeoludele vastaval kiirusel ja arvestame teistega, siis me saame rääkida, et oleme teinud kõik turvaliselt liiklemiseks.“

Talverehvide kasutamine on lubatud 15. oktoobrist kuni 31. märtsini ja kohustuslik 1. detsembrist kuni 1. märtsini. Erandkorras võib talverehve talviste tee- ja ilmastikuolude esinemisel kasutada 1. oktoobrist 30. aprillini. Sõiduauto talverehvi jääksügavus peab olema vähemalt 3 millimeetrit. Uute rehvide soetamisele tasub mõelda, kui jääksügavus on 4 millimeetrit.