Tartumaal ja Tartu linnas möödus volbriöö suuremate vahejuhtumiteta. „Üheks ööks andis linnapea võimu tudengitele, kes oskasid seda väärikalt hinnata ning mitte kuritarvitada. Möödunud ööle tagasi vaadates on heameel tõdeda, et valdavalt mõistsid inimesed mõõdutundega lustida ja luuasõitu teha ning kellegi elu volbriööl ohus ei olnud,” kinnitas Delfile Lõuna prefektuuri operatiivjuht Baldur Pilden. Tartumaal sai politsei eile ning ööl vastu tänast kokku 49 väljakutset. „Selline hulk on omane näiteks mõnele rahulikumale nädalavahetuse päevale,” tõdes Pilden. Tartumaal kontrollis politsei ööpäeva vältel 367 sõidukijuhi kainust ja tabas neli juhti, kes enne rooli istumist vähemal või suuremal määral alkoholi olid tarvitanud.

Alkohol oli põhiline komponent ka lõviosas möödunud ööpäeva väljakutsetes, kus inimesed alkoholi pinnalt konfliktidesse sattusid ning üksteise mõistmisega probleeme tekkis. „Näiteks puhkes täna öösel kella 3.30 paiku Tartus Narva maanteel asuva hoone lähistel äge sõnavahetus nelja mehe vahel. Erimeelsus kasvas sedavõrd suureks, et mehed läksid omavahel rüselema ning neid pidi lahutama politsei. Üks meestest vajas peale kähmlust ka meedikute abi, kes ta tervisekontrolliks haiglasse viisid. Ülejäänud kolm meest viidi asjaolude selgitamiseks jaoskonda. Pärast esmaabi saamist pöördus politseiuurija poole ka kannatanu,” kirjeldas politsei operatiivjuht.

Möödunud ööpäeval anti korrakaitsjatele lisaks teada ka paarist alkoholi liigtarvitanud linlastest, kes avalikes kohtades räuskamisega ümberkaudsete rahu häirisid või oma ebaadekvaatse käitumisega möödujaid tülitasid. Ka laekus paar teade öörahurikkumistest.