Täna õhtul olid Kesklinna politseijaoskonna politseinikud Filtri teel rahustamas liiklust ning hoolitsemas hea selle eest, et sõidukijuhid peaksid kinni piirkiirusest, teatas Põhja prefektuur.

Patrullpolitseinik Raido Sults tõdes, et kuna nimetatud kohas on tee lai ja tehiolud head, kipuvad sõidukijuhid liiga julgelt gaasi vajutama. Kahe tunniga oli korrakaitsjate kotkasilm tabanud enam kui veerandsada juhti, kes ületasid kiirust, keskmiselt enam kui 20 km/h.

Iga ületatud kilomeeter on linnatingimustes liiast, sest ootamatult võib teele astuda mõni jalakäija või on vaja kiirelt reageerida ettearvamatu manöövri tegemiseks.

Politsei- ja piirivalveameti ootab 21. aprillini liiklejate ettepanekuid kohtadest, kus kiiruseületamine on probleemiks. Inimestelt laekunud info põhjal võtavad korrakaitsjad talgupäeval need probleemkohad erilise tähelepanu alla.

Turvalise liiklemise vundament on koostöö. "Võta linnas hoog maha ja ole hoolivam liikleja, sest ühe juhi halb otsus või hoolimatu käitumine võib saada saatuslikuks kaasliiklejale," manitseb Põhja prefektuur oma Facebooki lehel.