Arutu kihutamine kitsastel linnatänavatel kestis vaid mõned minutid, kuni politseinikud liiklushuligaanil käed raudu panid.

Ööl vastu 19. detsembrit kella ühe paiku tegid Tartu patrullpolitseinikud Võidu silla läheduses liiklusjärelevalvet, kui märkasid suurel kiirusel linnatänavatel kihutavat Volkswagen Passatit. Patrullpolitseinik andis lähenevale sõidukijuhile valgustatud koonusega peatumismärguande, ent autojuht sellele ei reageerinud. Lisas vaid kiirust ning pööras Vabaduse puiesteele.

Patrull järgnes sõidukile andes autojuhile peatumismärguande ka punase ja sinise vilkuri ning helisignaaliga, kuid sellelegi juht ei reageerinud. Auto sõitis üle ohutussaare, mille käigus purunesid masina parempoolsed rehvid. Edasi liikus auto juba kitsastele supilinna tänavatele, kus kiiruspiiranguks 30 km/h ning ka öisel ajal tihtilugu jalakäijaid liikvel.

Sõiduk saadi pidama Herne tänaval, kus autojuht keeldus masinast välja tulemast ja hoidis sõiduki ust kinni. Patrull avas jõuga ukse ning kasutas politseitaktikat eemaldamaks roolist sõidukijuhti, kes kangutamatult sõidukiistmele edasi jäi ning roolist kinni hoides autost väljatõmbamist takistada püüdis. Siingi kaalus politseitaktika mehe ponnistused üle ja ta kõrvaldati sõidukiroolist. Et kinnipeetu oli agressiivne, kasutasid politseinikud nii tema enese kui ka enda turvalisuse kindlustamiseks käeraudu.

Ilmnes, et autot juhtis 30-aastane Raido, kes oli alkoholi tarvitanud. Raidot ootab väärteomenetluses karistus alkoholi tarvitanuna autojuhtimise, peatumismärguande eiramise aga ka turvavöö mittekasutamise eest.
Tartu roolijoodik

Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalve talituse juht Tõnu Kürsa sõnas, et alkoholi pruukinud juhid võivad arvata, et enesetunne on piisavalt hea ning auto ohjeldamisega tullakse toime. „See on aga eksiarvamus, milles veendumiseks ei anna politsei võimalust teiste inimeste tervise arvelt seda ohtlikel juhtidel omal nahal läbi proovida,“ kinnitas Kürsa.