Inimesed põlengus kannatada ei saanud, teatas Lõuna päästekeskus.

30. juuli õhtul kell 23.42 tuli häirekeskusele teade Piirissaarele Piiri külla, kus oli süttinud eluhoone. Teate kohaselt levis tuli ka teisele ja kolmandale hoonele.

Esimesena jõudsid Piirissaarele kell 00:49 Räpina ja Põlva komando meeskonnad ning meedikud, kell 01.36 ka Tartu komando meeskond. Esimeste päästjate saabumise ajaks põlesid kaks hoonet lausleegiga, neist üks oli täielikult hävinenud ja teisel seinad söestunud. Kolmandal majal sai põlevate hoonete poolne sein tulekahjustusi, samuti hävines osaliselt katus.

Enne kutseliste päästjate saabumist olid kustutustööde ja kolmanda maja kaitsmisega alustanud Piirissaare vabatahtlikud päästjad, keda aitasid saarel viibivad inimesed. Lisaks päästsid päästjad põlengust ehk kaitsesid süttimise eest kolm-neli eluhoonet.

Kõik inimesed said majadest välja ning keegi põlengus kannatada ei saanud. Meedikud osutasid kohapeal esmaabi ühele inimesele.

Tulekahjule pandi piir kell 1.49 ning viimaste tulekollete likvideerimine kestis hommikuni. Kustutustöid raskendas piiratud nähtavus, sest kõik oli mattunud suitsu sisse.

Esialgse hinnangu kohaselt süttis esimene hoone seal asunud mopeedi akulaadijast. Põlengu täpse tekkepõhjuse selgitab uurimine.

Sündmusele reageerisid Piirissaare vabatahtlikud päästjad, kutselised päästjad Räpina, Põlva ja Tartu komandost, Tartu operatiivkorrapidaja, Politsei- ja Piirivalveameti kaatrid ning kiirabi.