Kell 22.59 teatati, et Piirisaarel Saare külas põleb tühjalt seisev maja. Kuulda oli eterniidi praksumist ja lendas sädemeid. Piirissaare vabatahtlikud päästjad, keda abistasid kohalikud elanikud, piirasid tule leviku kella 23.40.

Õnneks puhus tuul 10–15 meetri kaugusel asuvatest elumajadest eemale ning neile ohtu ei tekkinud. Politsei- ja piirivalve kaatri abil kella 00.16 ajal saarele jõudnud Räpina ja Põlva kutselised päästjad aitasid tulekahju lõplikult kustutada kella 1.47-ks. Põlenud maja oli päästetöö juhi andmetel tühjalt seisnud juba ligi 30 aastat ning elektrit hoones ei olnud. Tulekahju tekkepõhjust hakkab selgitama edasine uurimine.

Viimati toimus Piirissaarel suurem põleng käesoleva aasta 30. juuli öösel, mil põlengus hävines Piiri kaks eluhoonet, kolmas hoone sai tulekahjustusi.

Üks laastavamaid tulekahjusid Piirissaare jaoks oli sellel aastal 16. mail toimunud tulekahju. Mil hävis Piirissaare saarel kolm elumaja ja palvemaja. Põleva katusega palvemajast õnnestus päästjatel toimetada välja tookord hulga raamatuid, ikoone, riste ja muud rituaalideks ja usueluks vajalikku. Suurtulekahju levik piirati hommikuks, seega palvela hävis täielikult.