Hommikul kell 7.17 teatati häirekeskusele liiklusõnnetusest Saugas ringteel. Teataja sõnul oli veoauto teelt välja sõitnud ning selle tagajärjel lekkis sõidukist välja kütust. Päästjad reageerisid sündmusele keemiahaagisega, et likvideerida kütuseleke, teatas Lääne päästekeskus.

Sündmuskohal selgus, et kütusepaak oli tühjaks lekkinud. Alustati lekke likvideerimist absorbendiga. Juhtumist teavitati ka keskkonnainspektsiooni. Hetkel päästetööd veel kestavad.

Kümmekond minutit hiljem, kell 7.25 teatati häirekeskusele liiklusõnnetusest Vändra vallas Allikõnnu külas. Teataja sõnul oli Pärnu poolt tulnud veoauto Daf sõitnud kraavi ja õnnetuses oli purunenud veoki kütusepaak, mistõttu lekkis sellest kütust.

Sündmuskohal selgus, et lekkinud oli umbes 50 liitrit kütust. Sündmusele kaasati ka keemiahaagis Pärnu-Jaagupist. Kella 9 ajal hommikul käisid sündmuskohal veel päästetööd: kütust pumbati ümber tünnidesse ning ämbriga veeti kütust kanistritesse.

Juhi sõnade kohaselt tuli talle vastu Poola numbrimärkidega veok, mille haagis hakkas lörtsisel teel pendeldama. Kokkupõrke vältimiseks sõitis DAF-i juht paremale poole teed, kaotas oma masina üle kontrolli ja sõitis üle vastassuunavööndi teelt välja vasakule poole kraavi.

Ükski inimene avariis vigastada ei saanud. Päästjate hinnangul voolas kokku maha umbes 500 liitrit diislit.

Veoki haagis oli tühi, sest juht oli just minemas kaupa peale võtma, misjärel pidi ta koormaga Eestist lahkuma.

Ettevaatust liikluses!

Päästjad soovitavad kõigil liiklejatel, nii jalakäijatel kui ka sõidukijuhtidel, olla täna liikluses väga tähelepanelik. Heitlikud ilmaolud nõuavad teistsugust liiklusstiili kui tavapäraselt. Vabariigi aastapäeva eel on liiklust tavapärasest rohkem ja nii soovitatakse kõigil sihtkohta jõudmiseks varuda lisaaega.

"Valige õige sõidustiil ning kiirus vastavalt ilmaoludele, arvestage, et kõik teised teie ümber soovivad ka jõuda elusalt ja tervelt koju," rõhutasid päästjad. "Kaunist vabariigi aastapäeva kõigile päästjate poolt!"