Pärnu suunas liikunud sõiduauto Ford juht kaotas sirgel teelõigul sõiduki üle kontrolli ja sõitis teelt välja, teatas Lääne prefektuur.

Sõiduk paiskus vasaku küljega vastu puud ja õnnetuse tagajärjel said kergemaid vigastusi sõidukit juhtinud 26-aastane mees ning juhi kõrval istunud 23-aastane naine. Auto tagaistmel olnud 27-aastane mees toimetati raskete vigastustega haiglasse, kus ta kella 18 paiku saadud vigastustesse suri. Õnnetuses hukkunud mees oli Portugali Vabariigi kodanik.

Pärnu politseijaoskonna juhi Andres Sinimeri sõnul on hetkel teada see, et sõidukijuht alustas oma teekonda Leedust.

„Me teame praegu, et õnnetuse toimumise hetkeks oli tal seljataga üsna pikk öine teekond. Kuigi hetkel pole kindlalt teada, miks õnnetus juhtus, võime oletada, et varahommikuks ei olnud juhi reageerimisvõime enam adekvaatne. Palume juhtidel pikemat teekonda ette võttes planeerida oma sõit nii, et sinna sisse oleks arvestatud aega puhkamiseks, mis oluliselt vähendab riski sattuda õnnetusse,“ ütles Sinimeri.

Juht oli õnnetuse toimumise hetkel kaine ja omas vastava kategooria juhtimisõigust. Selle, mis põhjustel õnnetus juhtus ja kas hukkunud mees kasutas turvavarustust nõuetekohaselt, selgitab välja menetlus.