Kella 15.30 ajal sai politsei väljakutse Tallinnasse Paepargi tänavale. Esialgse info kohaselt oli Pae karjääri ääres istunud viieliikmeline seltskond ning ühiselt tarvitati alkoholi. Ühel hetkel olid kaks meest ujuma läinud, kellest vaid üks naases hiljem kaldale.

Korrakaitsjate saabudes sündmuskohale oli veest välja tulnud mees oma riietega lahkunud ning teine mees vette jäänud. Kalda ääres olid 29-aastasele mehele kuuluvad riided ja dokumendid. Politseinikud vestlesid kalda ääres olnud seltskonnaga, kahe naise ja mehega, kes olid kõik tugevas alkoholijoobes. Nende sõnul olid kaks meest ujunud karjääri keskel asuva saareni, kuid tagasi jõudis sealt vaid üks neist. Päästjad asusid seltskonna ütluste järgi antud ala kontrollima, lisaks kammiti perimeeter läbi ka paadiga, kuid meest ei leitud. Politseinikud kontrollisid arvatavalt kadunud mehe kodu ning vestlesid mehe lähedastega, kelle sõnul mees koju eile ei jõudnud.

Täna hommikul jätkus otsinguoperatsioon, millesse kaasati kaitseväe tuukrid, kes kontrollisid perimeetrisse jäävat ala. Karjääri põhi on sogane ja sügavus ulatub kohati enam kui 3,6 meetrini. Sonariga otsimine tuukritele kahjuks tulemust ei toonud. Politseinikud jätkavad info kogumist seltskonnas viibinud inimestega suheldes, et selgitada välja juhtunu kõik täpsemad asjaolud.

Otsimisoperatsiooni juhtinud Ida-Harju politseijaoskonna välijuht Mihkel-Jaagup Laats sõnab, et kuigi kõik juhtunu asjaolud on veel kontrollimisel, on alust arvata, et ujuma läinud mehed olid alkoholijoobes. „Alkoholi tarvitanuna on inimesed julgemad ja riskialtimad, kuid paraku kahaneb joobeastme suurenemisega ohutunnetus ning reageerimisvõime- ja kiirus. Eriti ohtlik on selle tagajärjed aga vees, kus tuleb eriti tähelepanelikult ning adekvaatselt hinnata oma võimed ja oskusi. Arusaadavalt kutsuvad soojad ilmad inimesi veekogude äärde, kuid alkohol ja ujumine ei peaks käima käsikäes,“ sõnas Laats. Ta kutsub inimesi üles hoidma ka oma sõpradel ja lähedastel silm peal, et ei kiputaks purjuspäi vette.

Politsei palub kõigil, kes juhtunut pealt nägid, anda sellest teada hädaabinumbril 112 või telefonnumbril 612 4810.

Jaga
Kommentaarid