Statoili Võidujooksu tanklas süttis turvavideo andmetel ennelõunal seina läheduses prügikast, mille kohta sai häirekeskus ka väljakutse kell 12.50. Kohale sõitsid Kesklinna päästjad, prügikast oli aga enne nende kohalejõudmist kustutatud, teatas Põhja päästekeskuse pressiesindaja.

Kell 14.28 hakkas Võidujooksu Statoilis tööle automaatne tulekahju signalisatsioon. Kaks minutit hiljem sai häirekeskus hädaabikõne, milles anti teada, et siseruumi tuleb suitsu ja veidi hiljem, et katuselt tuleb tossu. Statoili töötajad evakueerisid inimesed ruumidest ja nelja minutiga kohale jõudnud Kesklinna päästjad selgitasid välja, et põlemine on kivifassaadi taga.

Tankla välissein on kivist, kuid esialgsel hinnangul süttis varasemast prügikastipõlengust siiski kivifassaadi taga olev tuuletõkkeplaat, puitkonstruktsioon ja soojustus. Päästjad, kes reageerisid sündmusele suurte jõududega, lammutasid seina ja kustutasid põlengu. Inimesed ohus ei olnud.

Statoili pressiesindaja Jaanus Pauts ütles BNS-ile, et kahjustused osutusid väikesteks ning bensiinijaama tööd need ei mõjuta. Ettevõttel on plaanis Võidujooksu tankla uuesti avada umbes kella 18 ajal.