"Täna me mängime läbi liiklusõnnetust, kuhu on kaasatud kogu Saaremaa päästevõimekus ja Kuressaare kiirabi. On juhtunud raske liiklusõnnetus, kus mootorratas ja sõiduauto põrkasid kokku. Vältimaks nendele otsasõitu on juhtunud veel kolme sõiduauto kokkupõrge," kirjeldas Lindmäe.

"Liiklusavarii õppust ei ole me paar aastat teinud ja sedakorda on pearõhk suunatud konkreetselt päästetegevusele. Õppusel kasutusel olevad autovrakid on suhteliselt deformeerunud ja sellega on päästjatel rohkelt tegutsemist, sest kannatanud tuleb vrakkidest välja lõigata,“ sõnase õppuse korraldaja.

Lindmäes sõnas, et õppus algas esimese astme väljakuulutamisega, kus esialgse info kohaselt on juhtunud liiklusõnnetus ja kokku on põrganud sõiduauto ja mootorratas. Algselt reageeris kiirabi ühe brigaadiga, kuid sündmuskohal selgunud avarii raskusastmest olenevalt tõsteti sündmuse aste teisele astmele ja reageerisid ka päästjad. Ühel avariis osalenud autol oli bensiinileke ja turvalisuse tagamiseks kaeti auto ümbrus turvavahuga. Kõikides autodes olid kannatanud, kes tuli sealt päästmiseks välja lõigata. Lindmäe sõnul, kui reaalses elus midagi sellist juhtub, siis jõuab kindlasti sündmuskohale kogu maakonna päästeressurss. Täna osalesid õppusel Kuressaare, Kihelkonna ja Orissaare põhiautod, Kuressaare kiirabi ja politsei. Kannatanute roll oli kanda Salme vabatahtlikel.

Päästetööde juht, Kuressaare operatiivkorrapidaja Ivan Ivanov ütles peale päästetööde lõppu, et peab õppust kordaläinuks. Statistiliselt tehti kohapeal kokkuvõte, mis kajastas hukkunute ja ravi vajavate isikute arvu. Kokku oli kolm valget s.t kolm hukkunut, kolm punast, need on kannatanud, kellel suured vigastused ja kes viidi haiglasse, üks kollane, ehk kannatanu väikeste vigastustega ja kaks rohelist, täpsemalt üks ravitsoonis ja teine terve avariis osalenu, kuid vigastusteta.
Kokku oli õnnetuses üheksa kannatanut.

Õppuse peakorraldaja Kuressaare operatiivkorrapidaja Rando Lindmäe rääkis veel, et sellise suure õppuse ettevalmistused kestavad pikka aega. Nii ka tänase õppuse aeg pandi paika juba eelmise aasta lõpus. Tama sõnul on päästjatel hea koostöö ettevõttega Sikassaare Vanametall, kes varustab õppust autoromudega, toob vrakid kohale ja hiljem, peale õppuse lõppu, koristab need sealt ära.

Eelmine õppus samal teelõigul mängiti läbi sügisel 2002 lumesajus.