Lõuna-Eesti päästjad on elektrist tekkinud tulekahjusid käinud oktoobrist tänaseni kustutamas 9 korral. Põlengutes on hukkunud kass ja napilt eluga pääsenud 3 inimest. Tõsiselt viga saanud või hävinud on kolm elukohta.

Eelmise aasta sügisel, oktoobrist – detsembrini, oli Lõuna-Eesti kuues maakonnas siseruumide tulekahjudest neljandiku põhjuseks elekter. Kui kokku juhtus 82 arvestatava varalise kahjuga tulekahju, siis 23 nendest põhjustas elekter. Kümne juhtumi põhjuseks oli rike vanades või oskamatult parandatud elektrijuhtmetes või katkistes pistikupesades. Kuus tulekahju said alguse elektriseadmest ning seitsmel juhul põhjustas õnnetuse hooletus elektriseadme kasutamisel.

Rohkem elektriga seotud tuleohtude ärahoidmisest saab teada vastavalt internetilehelt.

Pikem nimekiri tulekahjudest koos selgitustega:

18. novembril kell 3.41 teatati, et Põlvamaal Ahja vallas Kärsa külas põleb lahtise leegiga hoone (suurusega 9x30 meetrit). Hoone elumaja osas (15x9 m) maganud perepoeg ärkas suitsuanduri helisignaali peale, mille järel ta eluga riskides teise maja otsa läks, ema äratas ja ta põleva katusega hoonest välja tõi. Päästjate saabumisel põles kogu hoone lausleegis. Tulekahju kustutati kella 7.19 ajaks. Hoone hävis põlengus (pildid manuses, autor Lõuna päästekeskus). Majast pääsenud ja kergelt viga saanud mehele andis kiirabi koha peal esmaabi. Põlva päästekomando pealik August Pakk edastas, et elud päästnud suitsuanduri paigaldasid majja kodunõustamisel käinud päästjad2014. aastal. Menetlusinspektori kinnitusel sai tulekahju alguse vana elektrikamina rikkest. Elektriseadmest või -paigaldisest (juhtmed, pistikud jms) alguse saanud tulekahjudes on tänavu Eestis hukkunud seitse inimest.

Päästjate paigaldatud suitsuandur päästis elektrikaminast alguse saanud tulekahjust ema ja poja elu

9. novembri päeval andis suitsuandur Jõgevamaal Torma alevikus Lasteaia tn kortermaja korteris märku süttinud elektripistikust, mis oli kukkunud madratsile ning ka selle süütanud. Tänu andurile varakult avastatud põleng kaugemale ei levinud.

9. novembri ennelõunal süttis elektrijuhtmestiku rikke tõttu Jõgevamaal Mustvees B. Agirre tn suvilana kasutatava maja katusealune. Tules hävis hoone teine korrus ja alumine korrus sai suuri vee- ja tahmakahjustusi.

7. novembril kella 18.22 ajal suitsesid Valgas Pärna tn elektrikilbis ülekuumenenud juhtmed.

5. novembril kella 16.15 ajal süttis Viljandimaal Abja-Paluojas Nuia teel asuvas kortermajas juhtmete lühisest elektrikapi sisu, mille elanikud pulberkustutiga iseseisvalt kustutasid.

3. novembril kell 20.12 andis automaatne tulekahjusignalisatsioon häiret Tartu Annelinna Gümnaasiumis, kus ühes kabinetis kärssas elektrisüsteemi rikke tõttu elektriline keedukann.

17. oktoobri hilisõhtul kärssasid Jõgeva linnas Tellise tn korteri elektripistikus juhtmed. Päästjad eemaldasid rikkis pistikupesa ning elaniku ülesandeks jäi pistiku remondiks elektriku kutsumine.

15.oktoobri päeval süttis Valgamaal Palupera vallas Päidla külas köögiseadme elektrisüsteemi rikkest korteri köögi sisustus. Elanik pääses ise välja, kuid põlengus hukkus kass. Suitsuandurit korteris ei olnud.

10. oktoobri õhtul kärssasid Tartus Sinika tn elumaja elektrikilbis kaitsmed. Vool lülitati välja ja kohale kutsuti elektrik.