Iga päästekeskusest öeldi Delfile, et päästjad said väljakutse põlengule kell 20.52. Sündmuskohale sõitsid päästjad Narva ja Narva-Jõesuu päästekomandodest ning operatiivkorrapidaja ja meedikud.

Vestervalli tn 10 asuva kortermaja teisel korrusel asuvast kahetoalisest korteri ühes toas põlesid tugitool ja diivan, millest tekkinud paks suits oli levinud üle kogu korteri. Kustutustööde käigus leidsid päästjad suitsu täis toast kaks keskealist hukkunut - mehe ja naise.

Tulekahju kustutati ja ruumid tuulutati kella 21.30-ks.

Päästetöö juhi ja valvemenetleja esialgsel hinnangul sai tulekahju alguse hooletust suitsetamisest. Korteris oli näha märke nii suitsetamisest kui ka alkoholitarvitamisest.

Menetlusinspektori sõnul oli korterisse küll paigaldatud suitsuandur, kuid selles puudus patarei. Tulekahjust andis märku naabrite suitsuandur, aga siis oli juba hilja inimelude päästmiseks kõrvalkorterist.

Tänavu on Eestis tulekahjudes hukkunud 16 inimest, neist kaks Ida-Virumaal.

Enamik inimeste hukkumisega lõppenud tulekahjudest on alguse saanud hooletust suitsetamisest või suitsuga magama jäämisest. Suitsetamine diivanil või voodis lõpeb tavaliselt uinumise ja magamisaseme süttimisega. Ohutum on suitsetada väljaspool eluruume. Samuti aitab elusid päästa töökorras suitsuandur, mis annab tulekahjust teada selle algfaasis, kus on veel võimalik vältida raskeid tagajärgi.

Näiteks hoiti eile öösel tänu suitsuandurile ära suurema tulekahju puhkemine Kohtla-Järvel.
15.02 kella 02.06 ajal süttis Järve linnaosas Mõisa teel kahekorruselises eramus harukarbis elektrijuhtmestik. Põlengust andis aegsasti märku pererahva äratanud suitsuandur. Kohale kutsutud päästjad tuvastasid, et puitseina oli põlenud auk, samuti oli põlenud penoplastist lagi. Termokaamera abil selgus, et seinas on veel võimalikke tulepesasid, mistõttu sein avati ja jahutati seda veega. Päästjad tuulutasid ruumid ja inimesed vigastada ei saanud.