Merel teostatakse süsteemselt perioodilisi otsinguid, kontrollimaks õnnetuse ala. Praeguseks on erinevaid vahendeid ja meetodeid kasutades läbi otsitud kogu jõesuudme ala, rannikuala kolme miili ulatuses ja kaldaala. "Selleks kasutati PPA kaatrit, sonarit, samuti teostati otsinguid kaldalt jalgsi-, auto- ja ATV-patrulliga," sõnas Ida prefektuuri piirivalvebüroo juht Indrek Püvi.

6. juulil jätkati otsinguid merel ja jõe suudmealal kaatriga ning patrullidega kaldaalal. Edasise sonari kasutamise üle otsustatakse jooksvalt vastavalt ilmastikuoludele. Esmaspäeval oli kavas laiendada otsinguala sonariga, kuid ilmaolud seda ei võimaldanud.

Otsingutesse on kaastatud Narva kordoni piirivalvurid ja Narva-Jõesuu teenistuskoha piirivalvurid. Antud juhtumi kohta on alustatud ka kriminaalasi, juurdlust viib läbi Narva politseijaoskond.
Vahetame pidevalt infot Vene Föderatsiooni piirivalvega, kes toetab otsinguga omal poolel. Sündmusega seotud alade ülevaatust jätkame kindlasti ka järgnevatel päevadel.

Reede õhtul jäi Narva jõe merre suubumise kohas kadunuks kaks meest ja kaks tüdrukut, kes eeldatavalt läksid ujuma. Laupäeva hommikul teatas Vene piirivalve ühe uppunud tütarlapse leidmisest.

Õnnetuspaigas oli reede õhtul tugev läänetuul ja lainetus, mis tekitas jõe suudmes tugevaid keeriseid. Kella 16 ajal sattusid samas kohas uppumisohtu veel kaks tüdrukut, kes päästeti.

Neli inimest jäid Narva-Jõesuu supluskohas kadunuks reede õhtul. 49-aastase mehe kadumisest anti teada veidi pärast kella 18. 31-aastase mehe ja kahe 10-aastase tüdruku kaduma jäämisest umbes tund aega hiljem. Kohas, kust leiti kadunud inimeste isiklikud esemeid ja riided, ei ole ametlik supelrand.

Narva kordoni piirivalvevanemkomissar Alik Pärna sõnul toovad suviselt kuumad ilmad supluskohtadesse rohkelt inimesi.

"Õnnetuste ära hoidmiseks on mõistlik üksinda randa mitte minna, nii saavad kaaslased ohu korral kiirelt abi kutsuda. Üle ei tohiks hinnata oma võimeid ning silmas tuleb pidada ka ilmastiku olusid. Abiks on ka see, kui kõik rannas olijad on tähelepanelikud ka teiste puhkajate suhtes. Kui märkate rannal pikaks ajaks omanikuta jäänud asju, andke sellest viivitamatult teada häirekeskusele helistades 112," ütles Pärna.