Täna õhtul kella 18.20 ajal sai politsei teate, et Kallavere teel asuva majutusasutuse juures ähvardab granaadiga mees end õhku lasta. Patrullpolitseinikud jõudsid sündmuskohale nelja minutiga. Kohale jõudes oli mees majutusasutusest väljunud ning seisis tänaval, käes granaaditaoline ese. Patrullpolitseinikud asusid mehega läbi rääkima.

Põhja prefektuuri operatiivjuht Valdo Põdra sõnul käivatati sündmuse lahendamiseks sündmuskohal operatiivstaap. „Politseinikud vestlesid mehega üle tunni. Lõpuks õnnestus politseinikel veenda meest, et ta paneks granaadi maha. Kella 19.30 ajal pidasid kiirreageerijad kinni mehe, kelleks osutus 38-aastane Leedu kodanik,“ selgitas Põder. Mees oli kaine ning granaaditaoline ese osutus õppegranaadiks.

Operatiivjuhi sõnul viibis mees koos lähedastega majutusasutuses. „Esialgsetel andmetel tekkis üks hetk konflikt, mille tulemusena mees oli emotsionaalselt väga ärritunud. Ta läks tänavale ning ähvardas end õhku lasta. Õnneks lahenes ärev sündmus nii, et keegi viga ei saanud,“ lisas Põder.

Juhtunu osas alustatakse kriminaalmenetlust, mida viib läbi Põhja prefektuuri kriminaalbüroo ja juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

Täpsemad asjaolud selgitab juurdlus.