Päästeamet on täna üle Eesti saanud vaatamata kulupõletamise keelule väga palju väljakutseid seoses kulupõlenguga, praeguseks on kustutatud seni suurim kulupõleng Harjumaal Maerus, kus tuli levis täpsustatud andmetel 30 hektaril, teatas päästeamet.

Viimase 24 tunni jooksul on päästjad saanud ligi 90 väljakutset metsa- ja maastikupõlengutele.

Harjumaal toimus suur kulupõleng Padisel, kui üks elanik hakkas niitmata rohumaa läheduses suure ketaslõikuriga vanarauda tükeldama ja kahest pangest veest, millega ta lõikamiskohta niisutanud oli, ei piisanud. Mees suutis ära hoida tule leviku elumajale, mis asus lõikekohast vaevalt 10 meetri kaugusel, kuid tuul puhus kulutule suurele põllule laiali ja ohtu sattusid mitmed teiselpool põldu olnud hooned. Päästjad Lääne-Harjumaa komandodest ja vabatahtlikud päästjad suutsid tule levikule hoonete juures piiri panna, kokku põles 12 hektarit.

Samal ajal tuli päästjatel kustutada järjest väiksemaid kulupõlenguid Rummus ja vaevalt oli neile piir pandud, mil metsa taga Ämari ja Klooga pool oli näha suitsusambaid metsa taga. Kell 16.08 tuli väljakutse Klooga kõrvalt Maerult, kus esialgsetel andmetel arvati tulekahju levikualaks ligi 100 hektarit. Päästjatel kulus koos vabatahtlike päästjatega tulekahju likvideerimiseks ligi kolm tundi ja täpsustatud põlengupindala on 30 hektarit. Maeru tulekahjul sai viga ka Paldiski päästja, kes oli sunnitud pöörduma traumapunkti.

Maeru tulekahju alalt oli samuti näha uus suitsusammas, sedakorda Lohusalu poolt. Päästeamet tuletab meelde, et kulu põletamine on karistatav kuni 800-eurose trahviga eraisikute puhul.