Õnnetus juhtus Pärnu-Rakvere-Sõmeru maantee 156. kilomeetril sirgel teelõigul, kus sõiduautolt Peugeot sai löögi 28-aastane naine, kes suri sündmuskohal.

Praegu teadaolevalt purunes Rakverest Tapa poole liikunud sõiduautol Ford rehv, mille tõttu peatati sõiduk teepervel. Rehvivahetuse ajaks väljusid autost juht ning kaasreisijaks olnud naine, kes kõndis maantee servas, selgitas PPA Ida prefektuuri pressiesindaja Kertu Krall.

Hukkunud naisterahval ja rehvi vahetanud juhil ei olnud helkurivesti ega helkurit ning esialgsetel andmetel ei põlenud hädapeatunud sõidukil ka ohutuled.

Sõiduautot Peugeot juhtis 61-aastane naine, kes oli kaine ja kellel on kehtiv juhiluba.

Ida prefektuuri operatiivjuht Alar Karu avaldas kaastunnet hukkunu lähedastele ja tõdes, et kõik juhtunu asjaolud selguvad kriminaalmenetluse käigus. "Tuletan kõigile meelde, kui oluline on end pimedas nähtavaks teha. Sõiduteel peatunud sõidukil peavad põlema ohutuled, millega antakse teistele juhtidele märku, et sõidukiirust tuleb vähendada ja arvestada sellega, et tee ääres võib liikuda inimesi." Operatiivjuht rõhutab, et kõigil hädapeatunud sõidukist väljunud inimestel oleks seljas helkurvest. "Pimedas ja märja teekatte puhul on nähtavus halb ning maanteekiirusel on jalakäijaga kokkupõrkel alati traagilised tagajärjed," ütles ta.

Liiklusõnnetuse asjaolude selgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlus, mida juhib Viru ringkonnaprokuratuur.

Põhja prefektuuri korrakaitsebüroo juht Valdo Põder paneb inimestele südamele, et nad liikluses tähelepanelikumad oleksid.