Kui eile pöördus Ida-Tallinna keskhaiglasse terve päeva jooksul 14 libeduse ohvrit, siis täna oli neid juba kella 14 seisuga 25. "Seega tõusis täna traumapatsientide arv järsult ja seda libedaga kukkunute arvelt," vahendas Delfile haigla turundusjuht Svea Talving.

Domineerib tüüpiline libedaga kukkumise murd ehk kodarluu murd - neid on kahe päeva peale kokku 14. Teisel kohal on hüppeliigese murd - kahe päeva peale seitse. Leidus ka küünarnuki, reieluu, roiete, õlavarre, rangluu, põlvekedra, sõrme- ja kämblaluude murde.

Kahel patsiendil on olnud õlaliigese nihestus ja kahel peahaavad.

Kahe päeva peale kokku laekus viis pöördumist ka suuskade või lumelauaga kukkunutelt.

Mustamäe haigla pressiesindaja Inga Lill ütles Delfile, et kui tavaliselt on neil ööpäevas keskmiselt 58 traumapunkti pöördujat, siis täna oli neid juba kella 10.30 ajal 22.

"Suur osa vigastusi oli saadud libedaga kukkumise tagajärjel, oli nii põrutusi kui ka päris murde," lisas Lill.

Lastehaigla pressiesindaja Tiina Eier ütles Delfile, et neil õnneks patsiente tavapärasega võrreldes rohkem ei ole. "On esmaspäevaselt hõre. Paar poissi, 14-15-aastased olid libedaga kukkunud. Aga päev pole muidugi veel läbi ka."

Tänahommikused libedad teed on põhjustanud ka tavapärasest rohkem liiklusavariisid. Kella 13 oli Lõuna politseile antud teada 22 liiklusavariist, neist 17 oid juhtunud Tartu maakonnas, neli Põlva maakonnas ja üks Valga maakonnas, teatas politsei pressiesindaja.

Enamjaolt oli tegemist libeduse tõttu teelt välja sõitnud või omavahel kokku põrganud sõidukitega ning inimesed nendes õnnetustes kannatada saanud ei ole.

Ilmselt oli öösel maha sadanud lumi nii ootamatu, et paremaid koristamisvahendeid kui tavaline põrandahari ei jõutudki hankida; kuid kerjus ei lsase end ootamatutest ilmapööramistest segada (vaata pilte!).