Tulekahjust teatati kell 16.29. Teataja sõnul oli põlevas korteris vanem naisterahvas. Sündmuskohale saabudes selgus, et kolmekorruselise elumaja esimesel korrusel asuvas korteris põleb kaks tuba. Korteri aknast oli leek väljas, terve kortermaja õu oli suitsu täis. Suitsu tuli aknast ja avatud korteri uksest.

Enne päästjate saabumist oli evakueeritud kuus inimest, sest suits oli levinud ka teistesse korteritesse. Päästjad sisenesid põlevasse korterisse ülesandega päästa inimene ja kustutada tulekahju, aga kahjuks oli kannatanu juba surnud. Päästjad aitasid teiselt ning kolmandalt korruselt elanikud välja.

Tulekahju kustutati ja ruumid tuulutati kella 17ks. Ida päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo peainspektori esialgsel hinnangul sai tulekahju alguse hooletusest suitsetamisel. Korteris ei olnud suitsuandurit. Tulekahju täpsemad asjaolude ja tekkepõhjuse selgitab välja menetlus.

Käesoleval aastal on tulekahjus hukkunud juba 15 inimest. Läbivaks probleemiks on traagiliste õnnetuste puhul hooletus suitsetamisel, samuti elupäästva suitsuanduri puudumine või selle mittetöökorras olek.

Päästeamet juhib tähelepanu, et elupäästjana on kasu ainult töökorras, laetud patareidega ning nõuetekohaselt lakke paigaldatud suitsuandurist. Seadme töökorras olekut peab regulaarselt kontrollima. Seda tehakse testnupu allavajutamisega, mille järel kõlab häiresignaal.