Alusetult kinni peetud 20 päeva eest saab 47-aastane Sukles kompensatsiooni.

Kohtus leidis tõendamist, et Sukles tahtis Liblikut tappa ja soovis, et seda teeks teine isik, kuid süüasjas kasutatud politseiagent polnud Eesti kodanik ning seetõttu polnud tema kogutud tõendid seaduslikud ega kohtukõlbulikud.

Riigiprokurör Steven-Hristo Evestus ütles, et kaebab otsuse kindlasti edasi ja on kohtu otsusest üllatunud. Suklese advokaat ei tahtnud enne motiveeritud kohtuotsusega tutvumist kommentaare anda.

Harju maakohtu pressinõunik Kristina Ots teatas, et Suklese elukohast lahkumise keeld tühistatakse kohtuotsuse kuulutamisel ning talle hüvitatakse kaitsjale makstud tasu 27 000 euro ulatuses. Ka kannatanu esindajale makstud tasu 19 000 eurot hüvitatakse.

Kriminaalasjas on Andrus Suklesele esitatud süüdistus selles, et ta maksis 2010. aasta 26. augustil kella 18.00-18.40 vahel Tallinnas oma endise äripartneri OÜ Saarte Investeering ainuosaniku ja juhatuse liikme Tullio Libliku tapmise toimepanemise eest ettemaksuna 1000 eurot (ülejäänud 9000 eurot lubas maksta pärast tapmist), andis üle tapmise täideviijale Libliku fotod, tutvustas tema elukohta ja informeeris tema liikumistrajektoorist ja lähikondsetest ning nende elukohtadest. Kuriteoplaan jäi realiseerimata politseiametnike sekkumise tõttu.

Kohtuasi lahendati üldmenetluses.

Kohtuotsuse peale on õigus esitada apellatsioon Tallinna ringkonnakohtule, teatades kirjalikult apellatsiooniõiguse kasutamise soovist Harju maakohtu Liivalaia kohtumajale 7 päeva jooksul alates tänasest ning esitades apellatsiooni 15 päeva jooksul, alates päevast, mil kohtumenetluse poolel on võimalus kohtus tutvuda kohtuotsusega.

Prokurör nõudis nelja aasta ja kuue kuu pikkust vangistust

Riigiprokurör Steven-Hristo Evestus nõudis kohtuvaidluses Suklese süüdimõistmist tapmisele kihutamise katses omakasu ajendil ning tema karistamist nelja aasta ja kuue kuu pikkuse vangistusega, millest tal tulnuks vanglas kohe ära kanda kuus kuud.

Evestus rääkis varem, et kohus võiks Suklesele karistuse ülejäänud osa mõista tingimisi nelja-aastase katseajaga. Ühtlasi palus Evestus mõista Suklese eelvangistuses viibitud aja 2010. aasta 26. augustist kuni 2010. aasta 14. septembrini ehk 20 päeva, karistusaja hulka.

Suklese advokaadid Kristiina Lee ja Küllike Namm leidsid, et nende kaitsealune tuleks õigeks mõista kuriteokoosseisu puudumise tõttu tema tegevuses.

Harju maakohus arutas Suklese süüasja esimest korda 2011. aasta teisel poolel, oktoobri alguses pidi kohus kuulutama mehe üle otsuse, kuid siis otsustas kohus süüasja tagasi prokuratuuri saata. Nimelt tekkis kohtul kahtlus eeluurimisel teostatud jälitustoimingute seaduslikkuse üle ning kuna lühimenetluses ei olnud olemasolevate toimikumaterjalide põhjal võimalik kahtlust hajutada, saatiski kohus süüasja tagasi prokuratuuri.

2012. aasta aprillis alustati taas asja arutamist.