Esimese kulupõlengu kohta sai häirekeskus teate kell 13.34, kui Torgu vallas, Kaunispel põles kulu. Maja ohustatud ei olnud, tuul oli maja poolt.

Kokku põles kulu 1 hektari ulatuses. Põlengu kustutas MTÜ Turvaline Sõrve päästeauto. Kustutustööde käigus pehmesse pinnasesse kinni jäänud päästeauto tõmbas välja traktor.

Kell 14.13 sai häirekeskus uue teate, et Pihtla vallas, Saue Putlas, Nopal põleb 20 ruutmeetrit kulu. Läheduses asuv maja ohustatud ei olnud ja inimesed kannatada ei saanud. Põlengu kustutasid Pihtla vabatahtlikud.

Kell 22.05 sai häirekeskus teate, et Muhu vallas, Simisti külas põleb maja õuel kulu, põlenguala on kümme korda kümme ruutmeetrit. Põlengu kustutasid Muhu vabatahtlikud ja Orissaare päästjad. Põleng oli päästjate kohale saabumiseks laienenud eluhoone vundamendini. Maja asus esialgsest põlengualast paari meetri kaugusel.

Kaks tundi hiljem, kell 16.12 tuli kolmas teade: Muhu vallas, Rootsivere külas põlevad mere ääres kulu ja kadakad. Esimesena jõudis sündmuspaigale Orissaare päästekomando päästjad, seejärel Kuressaare põhiauto koos maastikuliikuriga Argo. Kokku põles Rootsiveres 1 hektarit kulu ja kadakaid. Ka eilne põleng Lääne-Saare vallas, Kõrkkülas, kus põles roovalmistamise hoone, sai alguse naabruses olnud maja juures suhteliselt tuulise ilmaga süüdatud lõkkest.

Viimaste päevade ilusad ilmad on meelitanud inimesi õue oma majade ja aedade ümbrusi korrastama. Kokkuriisutud sodi, lehed ja risu põletatakse lõkkes.

Lähemal kui 20 m metsast ja 15 m hoonetest ei tohi lõket süüdata. Lõkkeaseme ümbrus tuleb puhastada kuluheinast, alus ümbritseda kivide ja muldvalliga. Kindlasti tuleb jälgida tuule kiirust ja suunda. Lõket tohib teha, kui tuule kiirus on alla 5,4 meetri sekundis ja suund ei ole hoonetele.

Kindlasti tuleb austada ka oma naabreid, kui ikka tuul kannab lõkkesuitsu nendele, siis tuleks oodata soodsamat ilma ja lõket mitte süüdata. Lõkke juures peab alati valmis olema ämber veega, survestatud aiakastmise voolik või tulekustuti ning lõket ei tohi jätta järelevalveta. Kui lõketegemine lõpetatakse, tuleb põlemisjäägid üle valada veega või katta pinnasega. Päästeamet rõhutab ka seda, et kulu põletamine on aastaringselt keelatud. Lõkketegemise reegleid tasub kindlasti täita, sest reeglite eiramise korral võib trahvi suurus olla kuni 1200 eurot. Vajalikku infot ja kasulikke nõuandeid tuleohutusest saab päästeala infotelefonilt 1524.