Politsei pidas kaks meest kinni ning kinnipidamise käigus avaldasid relvastatud mehed politseile vastupanu. Politsei kasutas kinnipidamisel tulirelva, teatas lõuna prefektuur.

Ühel kahtlusalusel õnnestus põgeneda ja politsei alustas operatsiooni tema tabamiseks. Selleks kontrolliti ka Karksi-Nuia ja Abja-Paluoja vahel liikuvaid sõidukeid ja inimesi.

Delfile saabunud vihje kohaselt kontrollisid Eesti ja Läti piiril mõlema riigi politseinikud kõiki piiri ületavaid autosid.

Täna enne kella 11 teatas politsei, et Viljandimaal toimunud politseioperatsioon võimalike autovaraste tabamiseks on lõppenud. Politsei pidas maastikul kinni kolmanda vargusega seotud isiku. Kinnipidamisel mees vastupanu ei osutanud.

Lõuna politseiprefekt Tarmo Kohv ütles ERRi raadiouudistele, et täna hommikul Karksi-Nuia lähistel kulmineerunud politseioperatsioon alguse Tartust, kust varastati hinnaline sõiduauto BMW.

Täna tabatud isikud kuuluvad Kohvi sõnul ohtlikku rühmitusse, kes on nii Lõuna- kui ka Lääne-Eestis toime pannud ridamisi autovargusi. "Seda loomulikult eeldatavasti, sest nende süü tuleb tõestada. Kuid ma usun, et tänase kinnipidamisega on üks väga ohtlik grupp enda tegevuse lõpetanud," rääkis Kohv, vahendas ERRi uudisteportaal.

Siseminister Hanno Pevkuri sõnul olid autovargad pärit Leedust. "Minu siiras tänu kõikidele politseinikele, kes täna öösel ja hommikul toimunud erioperatsiooni käigus pidasid kinni paljudele eestlastele meelehärmi põhjustanud Leedu professionaalsed autovargad," kirjutas ta Facebookis.

Politsei palus inimestel olla ettevaatlik

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Meelis Saarepuu palus enne viimase mehe tabamist inimestel järgida sündmust lahendavate politseiametnike juhiseid ning mitte tulla politseioperatsiooni piirkonda uudistama. "Politsei peamine eesmärk on kinni pidada ka kolmas varguses kahtlustatav ning tagada kõigi piirkonnas viibivate inimeste turvalisus," ütles Saarepuu.

Politseioperatsiooni on kaasatud Lõuna ja Lääne prefektuuri patrullpolitseinikud, politsei eriüksused, koerajuhid ning uurijad. Varguste kohta alustatud kriminaalmenetlust juhib Lõuna ringkonnaprokuratuur.


Politsei eriüksus K-komando sulges täna hommikul kõik sisse- ja väljapääsud Karksi-Nuiasse.

Kohalike jaoks oli sündmus hirmutav

Karksi vallavanem Taimo Tugi ei viibinud Karksi-Nuias ja ei osanud Delfile sündmuse asjaoludest täpsemat informatsiooni anda. "Minul on sama palju infot kui Delfil," möönis Tugi.

Karksi-Nuias elav Triin ütles Delfile, et ta nägi hommikul pärast lapse lasteaeda viimist lossimägede juures politseipatrulli, kes kontrollis kõiki autosid. "Vaadati autod seest üle ja öeldi, et otsivad kedagi taga. Nüüd on siis selgunud, et tegemist oli Leedu autovarastega. Hirmutas ära natuke selline asi, et mis toimub ja miks nii palju patrulle väljas on," kirjeldas ta vahetuid emotsioone.

"Loodan, et selliseid asju enam ei juhtu, kasutusel olid isegi tulirelvad. Jube!" ütles Triin.