Lõputute põldude vahel asuva Jootme küla moodustavad kolm kahekorruselist kortermaja ja ümbrusesse laiali paisatud eramajapidamised. Ühes kortermajas kolmest elasid koos 29-aastane Merje ja tema endine abikaasa, 31-aastane Madis. “Laste pärast elasid koos,” ütles üks sama kortermaja elanik, kes väsinud hoone ukse ees oma pühapäevast õlut jõi.

Majaelanike kinnitusel ei reetnud mitte miski, et Merje ja Madise vahel võinuks midagi valesti olla. “Olid normaalsed inimesed, hommikul läksid tööle ja õhtul tulid koju,” täheldas perekonda tundnud majaelanik. “See sündmus oli täielik šokk, kuulsime sellest uudistest.”

Eksabikaasad kasvatasid koos kolme last, kellest vanim käib juba koolis, kaks nooremat aga lasteaias. Koos plaanisid nad kohalike sõnul elama asuda ka majja, mida Madis oma kätega samasse kanti ehitas. Laste pärast või mitte, kuid lahutatud paar elas koos ja näis kohalikele kui õnnelik perekond.

Merje töötas Jootme lähedal Tapa Konsumi ehitusoskonnas. Madis, keda kahtlustatakse oma eksabikaasa tapmises ja tema jätmises küla lähedale metsatukka, vedas enne saatuslikke sündmusi elementmaju Norrasse. Majaelanikel on tema kohta vaid positiivset kosta. “Hea mees, hea naaber ja hea isa, kes armastab oma lapsi. Vahel grillisime ja jõime koos paar õlut. Aga mis ja miks see juhtus, ma ei tea,” sõnas kolmas majaelanik.

Mis aga juhtuda võis? Teada on vaid see, et Merje vägivallatunnustega surnukeha leiti metsast ja Madis on kahtlustatavana kinni peetud. Külaelanikud tõrjuvad eemale väited, et Merje ja Madise vahel oli midagi juba pikemat aega lahti.

Rakvere politseijaoskonna juht Tarmo Tammiste ütles eile, et asjaolusid selgitades jõuti infoni, et naise kadumise tagamaad võivad peituda probleemses lähisuhtes. Ilmnes, et naine üritas katkestada suhteid oma endise abikaasaga. "Paraku politseini infot naise ja mehe võimalikust varasemast lähisuhtevägivallast jõudnud ei olnud," sõnas Tammiste. Kui midagi ka oli, siis majanaabritele see välja igatahes ei paistnud ja mehe võimalik vägivaldsus tuli neile üllatusena.

Kohalikud tahavad uskuda — kuigi see Merjet tagasi ei too —, et tegemist oli mingisuguse õnnetusega, võib-olla rüselusega, milles Merje sai viga ja ekskaasa Madis läks seejärel paanikasse.

“Inimene on kõige hullem loom, kunagi ei tea, mis ta korda võib saata,” on üks elanik skeptilisem.

Senikaua, kui prokuratuur kogub tõendeid ja kohus pole otsustanud, jäävad kohalikke lähemal ja kaugemal vaevama küsimus, miks selline asi juhtus.

Omanikest jäi maha ka koer, kelle naabrid lubasid enda hoole alla võtta.

29-aastase Merje kadumisest Lääne-Virumaal Tapa vallas Jootme külas andsid politseile teada tema lähedased neljapäeva õhtul kella 18.40 ajal. Eile varahommikul leiti Tapa vallas Jootme küla lähedal asuvast metsast neljapäeval kadunuks jäänud Merje vägivallatunnustega surnukeha.

Politseinikud pidasid reedel veidi enne südaööd kinni naise endise abikaasa, 31-aastase Madise. Mehele esitati kahtlustus tapmises. Sündmuskohal tööd teinud eksperdi esialgsel hinnangul suri naine kadumise päeval.

Jootme küla metsatukk, kust 29-aastase Merje surnukeha leiti, asub paari kunagise ühise elamise lähistel. Millise vägivalla tundemärke tapetu surnukehalt täpsemalt leiti, ei soovinud Rakvere politseijaoskonna juht Tarmo Tammiste Delfile uurimise huvides täpsustada.