Politsei suunas teised liiklejad kõrvalteele ümbersõidule ning märgistas koonuste ja töötavate vilkuritega operatiivsõidukitega mõlemad teeotsad, et ohukoht oleks lokaliseeritud. Paraku ei pannud üks lähenenud autojuht tähele ei politseisõidukite vilkureid ega ka teele paigutatud koonuseid. Ta sõitis politseisõidukist mööda, läbi koonuste ning sai enne veokit keerata masina põllule. Autojuht oli masinas üksinda ja õnneks viga ei saanud. Sündmuskohta palistas sel ajal võrdlemisi paks udu, mis võis autojuhi vaateulatust arvestavas ulatuses piirata.

Politseinikud selgitasid kohapeal, et teel seisnud veoki uksed olid lahti, võtmed rippusid ees, juhti sõiduki juures ei olnud. Avariipolitseiniku hinnangul avariid veokiga juhtunud ei ole, küll võib arvata, et masin on sattunud kergesse libisemisse, misjärel on lauakoormat vedanud täislastis veok teele risti kaldunud ning selle haagis on osaliselt küljele vajunud.

Teelõik Jõhvi-Tartu-Valga tee 113.kilomeetril on ligemale keskpäevani suletud, kuniks puksiir saabub. Seni suunab politsei teised liiklejad ümber kõrvalteed pidi. Lisaks tegeleb politsei jätkuvalt sellega, et selgitada välja veoki roolis olnud mees, tema asukoht, sündmuspaigalt lahkumise põhjus ning seegi, miks masin nõnda ohtlikult keset teed jäeti.

Õnnetuse asjaolud on selgitamisel.