Pärast südapäeva muutusid tuuleiilid Tallinnas ja mujal Harjumaal tugevaks, eriti palju väljakutseid seoses tugevast tuulest tingitud juhtumitega on päästjatel olnud mõne viimase tunni jooksul, nentis Põhja päästekeskuse pressiesindaja õhtul kella 20 ajal.

Kutselised ja vabatahtlikud päästjad on täna keskpäeva ja kella 20 vahel pidanud tegelema 50 sündmusega, mille põhjustajaks on tugev tuul.

Peamiselt on tulnud eemaldada teedelt ning elektriliinidelt murdunud puid ja oksi, lahti on lennanud ka mitmed katuseplekid ning viga saanud autod, tõdes pressiesindaja.

"Tallinna kesklinnas Magasini tänaval kukkus puu treilerile. Mustamäel Ehitajate teel kukkus 9-korruselise maja katusest osa alla, kahjustada said pargitud autod. Mustamäel Vilde teel murdus puu autodele, kahjustada sai viis masinat. Mustamäel Ehitajate teel said murdunud puu tõttu viga samuti viis autot," võttis pressiesindaja kokku suuremad sündmused. "Inimesed teadaolevalt õnneks viga ei ole saanud."

Täna pärast kella 17 pidi Harjumaal veidi enne Saku ooteplatvormi seisma jääma ka Elroni liinirong, kuna raudteele oli langenud suur puu.

"Meie kliimas ei ole tugev tuul haruldane, isegi suvel tuleb seda sageli ette. Mõistlik on viia ennast kurssi ilmateenistuse ohuprognoosiga. Kindlasti tasub aiast, rõdult ja terrassilt korjata ära need asjad, mis võivad tuulega minema lennata," rääkis Põhja päästekeskuse pressiesindaja. "Puude alt tasub ära parkida autod. Veekogule minek on ohtlik. Võimalusel tasub tugevate tuuleiilide korral vältida sõitu väiksematel metsateedel, seal on murdunud oksa või puu ning auto kohtumise tõenäosus eriti suur."

Elektrita oli kell 18.15 üle Eesti 2753 majapidamist. Katkestusi on pea igas maakonnas, kõige enam Valgamaal.

Ka praamiliiklus on tuule tõttu häiritud, kirjutab ERR-i uudisteportaal.

Tugeva tuule tõttu ei väljunud Regula Virtsust kell 18.25 ja ära jääb ka väljumine Kuivastust kell 19.05.

Samuti segab tuul nii teisipäeval kui ka kolmapäeval laevaliiklust Kihnu ja Ruhnu liinil.

Teisipäeval ei saanud reisikiirkatamaraan Runö väljuda Ringsu-Roomassaare liinil ning ka kolmapäeval on tühistatud Runö väljumised Ringsu-Pärnu liinil väljumisega kell 8 ja Pärnu- Ringsu suunal kell 12, märkis Kihnu Veeteed.

Kolmapäeval võib seoses tugeva tuulega esineda häireid ka reisiparvlaeva Kihnu Virve väljumistes Kihnu-Pärnu liinil.

Tallinna Kesklinna linnaosa vanem soovitab inimestel olla suurte puude läheduses täna väga ettevaatlik ja autod puude alt eemale parkida. „Kuna ilmateenistus lubab jätkuvalt tugevat tuult, siis palume inimestel puude vahetuses läheduses olla ülimalt tähelepanelik. Kui on võimalik, püüdke suurte puude all mitte kõndida. Samuti soovitame autosid puude alla mitte parkida,“ ütles Kesklinna vanem Vladimir Svet.

Vaata siit lugeja videot Tallinnas Vindi tänaval murdunud puust.