Õnnetus juhtus Ida- Virumaal Lohusuu vallas Kalma-Mustvee 2.kilomeetril eile kella 19.48 paiku. Neli minutit varem oli politsei saanud teate, et sealkandis sõidab valgustamata traktor T-25, mille juht võib olla joobes.

Politseipatrull asuski traktorit otsima, kuid seejärel sõideti politseibussiga traktorile otsa - valgustamata traktor oli samas sõidusuunas teel peatunud. Roolis oli 22-aastane mees. Traktori juht ja traktori vasakul poritiival istunud kaasreisija, 44aastane mees toimetati tervisekontrolliks haiglasse. Politseiametnikud viga ei saanud, suuri kahjustusi sai politseisõiduk.

Politseibussi ja traktori kokkupõrge

Politsei selgitas, et operatiivsõidukit juhtinud 49-aastane mees reageeris väljakutsele alarmseadmeid kasutamata. Pardakaamera salvestuselt näib, et hinnanguliselt oli väljakutse saanud politseisõiduki kiirus asulasisesel teel lubatust suurem ehk umbes 68 km/h. "Alarmsõidul võib politseisõiduk kõrvale kalduda teatud liiklusreeglitest, kui tagab liiklusohutuse. Igal muul juhul ootame oma ametnikelt piirangutest kinnipidamist ja head eeskuju. Menetluses selgitatakse, millistel kaalutlustel otsustas sõidukijuht alarmseadmeid mitte kasutada," kommenteeris politsei operatiivjuht Ottomar Virk.

Praeguseks on teada, et traktori poritiival istunud mees oli alkoholijoobes. Traktorijuhi kainus selgub ekspertiisis. Politseisõiduki juht oli kaine ja omas vastava kategooria juhtimisõigust. Traktorit juhtinud mehel puudus vastava kategooria juhtimisõigus ning registreerimata traktori tehniline seisukord ei vastanud nõuetele. Liikluses osalemiseks oli antud traktor kõlbmatu.

Õnnetuse üksikasjad selgitab politsei uurimise käigus.