Päästeameti pressiesindaja Marek Kiik ütles Delfile, et häirekeskus sai täna kell 17.14 teate, et Otepääl Kolga teel põleb lahtise leegiga kahekorruseline puitkarkasshoone.

Juba teatamise ajal ulatus kahjutuli hoonest välja. Kohale saabunud päästjad selgitasid, et lahtiste leekidega põleb spahotelli Bernhard kahekorruselise hoone puitkarkassist osa. "Hoone põleb suures ulatuses lahtise leegiga, päästjad näevad kustutamisega kurja vaeva," kirjeldas Kiik olukorda kella 18.20 paiku. Päästjad hoidsid ära tule leviku lähedal asuvatele elumajadele ning hoone katlamajas olevatele kütusemahutitele.

Kiik palus inimestel ja eriti neil, kel on probleeme tervisega, aknad ja uksed kinni hoida, et suits neile kahju ei teeks.

Hotellitöötaja kinnitusel oli maja tulekahju puhkemise ajal tühi ning esialgsetel andmetel inimesed tulekahjus viga ei ole saanud. Hotelli kodulehel on kirjas, et veeilm on 26. ja 27. jaanuaril suletud.

Üks Otepää päästja sai päästetöödel põlengusuitsu sisse hingamisest mürgituse ning kiirabi viis mehe tervisekontrolliks haiglasse.

Päästetöödel osalesid päästjad Otepää, Elva, Antsla ja Tõrva päästekomandost ning kutselistele olid abiks Rõngu vabatahtlikud päästjad. Päästetöid juhtisid Võru ja Tartu vanemoperatiivkorrapidajad.

Tulekahju levik piirati kella 21.30 paiku. Tulekahju õnnestus kustutada kella 2.30ks, kustutustööd kestsid üle üheksa tunni.

Delfi lugeja, kui olid sündmuskohal, siis jaga oma muljeid ja pilte aadressil rahvahaal@delfi.ee.