Peterburi teel Nehatu kioski juures põrkasid kella 11.15 paiku kokku buss ja kaks sõiduautot, ütles Delfile Põhja prefektuuri pressiesindaja Helen Uldrich. Bussis sõitnud lapsed pääsesid vigastusteta, ent ühest autost viidi kaks naist tervisekontrolliks haiglasse.

Tellitud bussis oli 19 last, kes olid teel laagrisse ning pääsesid üksnes ehmatusega. Selgus, et 1952. aastal sündinud bussijuht oli purupurjus ning tema joobeaste oli ligi kolm promilli. Juht viidi politseijaoskonda, ütles Uldrich.

"Väga kahetsusväärne, et koolinoori sõidutas kutseline juht, kes oli sedavõrd joobes, et ei suutnud praktiliselt jalulgi seista," ütles
Ida-Harju jaoskonna välijuht Ilja Sdobnov. "Minna rooli taha sellises seisundis on uskumatult vastutustundetu ja rumal tegu, seades ohtu kõigi liiklejate elu. Lähenev kooliaasta algus peaks meid kõiki panema just eriti valvsalt ja hoolikalt liikluses käituma, kuna lapsi liigub tänavatel ja teedel rohkem ning liiklus on oluliselt tihedam."

Põhja ringkonnaprokuratuuri andmeil on lapsi kriminaalses joobes vedanud bussijuhti varemgi joobes juhtimise eest karistatud, kusjuures ühel korral jäi ta vahele bussiroolis.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kaarel Kallas ütles Delfile, et praegu mehel kehtivaid rikkumisi pole, ent mehe varasemad karistused joobes juhtimise eest on pärit aastatest 2004 ja 2010. "Aastal 2010 oli ta purjuspäi istunud bussirooli."

Kallas rääkis, et menetlust on alustatud karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb joobes juhtimist. "Mees on kinni peetud, selleks, et tema endaga saaks menetlustoiminguid teha, peab ta kaineks saama."