Täna kell 12:25 põrkasid Tallinna ringteel Jüri aleviku lähedal kokku kolm veokit. "Kohal on avariigrupp, raskete vigastustega viidi haiglasse Eesti numbrimärgiga veokit juhtinud 43-aastane mees ja hiljem tervisekontrolliks ka 47-aastane Läti numbrimärgiga veoki juht," ütles Põhja prefektuuri pressiesindaja Marie Aava Delfile.

Liiklus on tugevalt häiritud mõlemas sõidusuunas ning seitse ja pool tundi oli ringtee liikluseks suletud, sest avarii likvideerimine võttis kaua aega. Ringtee avati liikluseks umbes kel 20.

Aava selgitas, et Läti numbrimärgiga veok tuli Peterburi tee poolt ja liikus Jüri suunas. Jüri poolt tuli vastu Eesti numbrimärgiga veok , mis põrkas Läti numbrimärgiga veokiga kokku. Läti veokiga samas suunas ehk Peterburi teelt Jüri suunas liikunud sõiduk sõitis sirgjoones otsa Läti veokile.

"Esialgsetel andmetel võis Läti numbrimärgiga veok olla möödasõidul, kuid info on kontrollimisel," selgitas Aava.

"Tallinna ringteel Jüri aleviku lähedal avarii kahe rekka vahel. Liiklus on oluliselt häiritud. Valige teine marsruut!" kirjutas Twitteris Põhja prefektuuri korrakaitsebüroo juht Valdo Põder.

Põder lisas, et liiklus jääb ilmselt 3-4 tunniks häirituks. Ringteel on liiklus suunatud läbi Jüri aleviku. Varuge aega ja arvestage liiklemisel raskendatud teeoludega.

Sündmuskohal viibinud fotograafi sõnul on ühes masinas vesinikuballoone, mistõttu tegutsevad politsei ja päästjad sündmuskohal äärmiselt ettevaatlikult. Ilmselt läheb rekkade "lahtirebimiseks" tunde, arvas fotograaf.

Sündmuskoha lähedal elava naise sõnul kuulis ta pauku, kuid ei osanud arvata, et mis juhtus. "Jõudsin ise umbes 12:15 koju, kohutavalt libe oli ja jäidet sadas," kirjeldas lugeja teeolusid.

Politsei ei kinnitanud ühe pealtnägija versiooni, et õnnetuse võis põhjustada üks kastiga kaubik, mis oli peatunud tee servas, et liiklusmärki paigaldada. "Sündmuskohal on avariipolitseinikud, kes hetkel koguvad täiendavat informatsiooni. Praegu ei tahaks veel olemasoleva informatsiooni pinnalt ühtegi versiooni kinnitada ega ümber lükata," ütles Põhja prefektuuri pressiesindaja Marie Aava.

Aava lisas, et uurimine selgitab kõik täpsemad asjaolud välja, kuid praegu on veel liiga vara liiklusõnnetuse tekkepõhjuste kohta järeldusi teha.

Pressiesindaja lisas hiljem, et info on endiselt kontrollimisel, kuid kui isegi liiklusmärkide puhastamine toimus, siis sellel sõidukil oli seal õigus seda tööd teha ning veokijuht pidanuks seda märkama.

Aava sõnul ei ole hetkel infot, et sõidukid ei oleks tehniliselt korras olnud.

Liiklus on ümber suunatud Jüri aleviku kaudu. Õnnetus juhtus Tallinna ringtee 8. kilomeetril (300 meetrit Jüri väikesest ringist Peterburi maantee poole).

Kaart sündmuskohalt:

Politsei tuletab kõigile liiklejatele meelde, et ilmastikutingimused on jätkuvalt äärmiselt keerulised, teed on libedad ja lund sajab kogu aeg juurde. Nähtavus on väga halb, mistõttu tuleb olla eriti tähelepanelik, et jääks võimalikult palju aega ootamatute manöövrite tegemiseks. Oluline on valida teeoludele vastav sõidukiirus. Julgelt võib praegu sõita alla lubatud piirkiiruse, kuna pidurdusteekond on pikk ja reageerimiseks jääb vähem aega kui tavaliselt. Teele asudes peavad liiklejad arvestama täiendava ajakuluga, et mitte tekitada kiirustades liiklusohtlikke olukordi.