Haljala lähedal toimus teisipäeva õhtul raske liiklusõnnetus, kui põrkasid kokku Tallinna poolt tulnud veoauto Volvo suurhaagisega ja Narva poolt liikunud sõiduauto.

Veoauto ja sõiduauto kokkupõrke tagajärjel hukkusid sündmuskohal sõiduautos viibinud mehed – 28-aastane autojuht ja 29-aastane kaassõitja.

Veoautojuht, 60-aastane mees oli kaine, ta pääses raskemate vigastusteta. Teisi inimesi liiklusõnnetuse ajal sõidukites ei olnud.

Õnnetuse sündmuspaigas oli liiklusõnnetuse toimumisajal teekate märg.

„Tegemist on väga traagilise juhtumiga. Uurimisgrupp teeb tööd, et välja selgitada põhjuseid, mis võisid viia nii ränkade tagajärgedega liiklusõnnetuseni,“ ütles Ida prefektuuri operatiivjuht Andres Jaggo.

Liiklusõnnetuse asjaolude väljaselgitamiseks on alustatud menetlus, mida juhib Viru ringkonnaprokuratuur.

„Mis tänase liiklusõnnetuse põhjustas, selgitab välja menetlus. Tahan aga kõigile liiklejatele panna südamele, varakevadel on ilmastikuolud ja teekatte seis väga muutlikud. Suurtel kiirustel, eriti pimedal ajal ja muutlike ilmaoludega liigeldes palume kõigil liiklejatel olla eriti tähelepanelikud,“ sõnas Jaggo.

Sündmuskohal viibiva Delfi fotograafi sõnul juhtus avarii Tallinna-Narva maantee n-ö pudelikaelas ehk osas, kus neljarealisest teest on saanud kaherealine. Avariisse sattunud sõiduautost on sisuliselt alles vaid tükid. Veoautojuht pääses suuremate vigastusteta.