Liiklustalgute ettevalmistusena kogus politsei nädala jooksul inimeste tähelepanekuid probleemsetest kohtades liikluses ning ettepanekuid liiklusjärelevalve kohtade, aegade ja teemade osas. Täna on politsei väljas täiendavate jõududega ning on ööpäevaks oma töö planeerinud inimestelt tulnud enam kui poole tuhande ettepaneku alusel.

PPA liiklusbüroo komissar Riho Tänak kutsub inimesi üles talgutesse panustama ühtehoidvalt ning mõistlikult liigeldes. „Suur osa meile tulnud ettepanekutest kõneles siirast murest ühise liiklusohutuse pärast. Seetõttu on ka politsei peamine ülesanne teha talgutel avastatud liiklusrikkujatele selgeks, et nende käitumine ohustab ja häirib teisi inimesi,“ ütles ta.

Kokku sai politsei liiklustalgutele 532 ettepanekut. Kõige enam tegi inimestele muret juhtide sõidukiirus, mis väga sageli puudutas õueala või 30 km/h piirangut. Tihti toodi probleemina välja jalakäijate poolne teeületamine. Sagedasti mainiti fooritulede eiramist ning ristmike kinni sõitmist tipptundidel. Samuti tõid inimesed välja vastassuunas sõitmist, helkuri mittekandmist, sõiduradade vale valikut, suunatulede mittekasutamist, keelatud kohast pööramist, sissesõidukeelu eiramist jmt. Aegade lõikes jaotus suurem osa ettepanekud ajavahemikule 7st hommikul kuni 22ni.

Tänaku sõnul on talguplaan katta võimalikult palju inimeste ettepanekutes välja toodud kohti ja teemasid. „Politseinikud on selleks päevaks saanud liiklejate käest konkreetse tööülesande ent kindlasti oleme nendes kohtades tähelepanelikud kõigi liiklusohutust või avalikku korda puudutavate teemade suhtes,“ sõnas ta.

Kõige enam liiklustalgutööd on politseil Tallinnas ja Harjumaal, kus kogunes üle 350 ettepaneku. Sadakond teadet oli Tartumaalt ja Jõgevamaalt; Lääne prefektuuri tööpiirkonnast ligi 50 ning Ida- ja Lääne-Virumaalt kokku 15.

Ligi 70 liiklustalgute teadet viitasid halvale või ebamõistlikule liikluskorraldusele mõnes konkreetses kohas. Selle info edastab politsei tee valdajale ning lisab juurde ka päeva jooksul väljas olnud politseinike tähelepanekud liikluskorralduse kohta.

Politsei kaasab liiklustalgute töösse ka abipolitseinikke ning politseikadette.