5. juulil kell 13.54 teatati häirekeskusele, et Narvas Kerese tänaval asuvas neljakordses kortermajas leidis aset plahvatus ja on puhkenud tulekahju. Sündmuskohale saadeti päästemeeskonnad Narvast, Narva- Jõesuust, Sillamäest ning demineerijad ja meedikud.


Päästjate kohale jõudes oli ühes korteri aknast näha leeki. Plahvatus oli purustanud kolmanda korruse korteri akna. Päästjad kustutasid tulekahju ja kontrollisid kõik maja korterid üle. Tulekahju saadi kontrolli alla kella 14.11-ks. Vigastada sai mees, kes viibis korteris, kus plahvatus aset leidis. Kannatanu viidi haiglasse.

Korteriomaniku käest päästjad said informatsiooni, et tegemist võib olla gaasiplahvatusega, seetõttu päästetööde juht andis korralduse sulgeda gaasikraani majja viival gaasitorustikul ning teatas juhtunust gaasiavarii teenistusele. Päästjad kontrollisid gaasi kontsentratsiooni maja trepikodades ja korterites.

Hetkel sündmuskohal töötavad demineerijad ja politsei. Demineerimistööde juhi sõnul, kontrollisid demineerijad korteri ohutuse üle ning plahvatusohtlikke materjale korteris ei ole.

Korterelamust evakueeriti kokku kümme inimest, keegi kannatada ei saanud. Enne ehitusliku ekspertiisi läbiviimist hoone varisemisohtlikkuse kohta kedagi majja tagasi ei lubata.

Plahvatuse põhjuse selgitab välja menetlus ning sündmus anti üle politseile.