Tulevi väitel peksis mees teda ajal, mil naine oli rase, ning lootele osaks saanud raskete vigastuste tõttu pidi Tulev lapsest loobuma.

Vesilood süüdistati karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb kehalist väärkohtlemist. Kohus mõistis Vesiloo süüdi peamiselt Triin Tulevi ütluste põhjal, mida hinnati põhilises osas usaldusväärseks. Sellele lisandusid ekspertiisiaktid, mille järgi oli Vesiloo kuriteo toimepanemise ajal tavalises alkoholijoobes.

Kohtus ei leidnud tõendamist Triin Tulevi väited, nagu tal oleks tekkinud vägivalla tõttu kuulmiskahjustused ning sellest tulenev töökaotus. Samuti ei leidnud tõendamist, nagu oleks Tulevi rasedus katkenud Vesiloo süül.

„Tõendatud pole ka see, et Triin Tulev oleks tundnud suurt hirmu vägivalla kordumise ees. Vastupidi, veel mõni päev pärast kuritegu soovis ta jätkata kooselu Rasmus Vesilooga," ütles kohtunik Anne Rebane. 

Kohus rahuldas Tulevi tsiviilhagi Vesiloo vastu osaliselt ning mõistis Vesiloolt Tulevi kasuks välja 3500 eurot mittevaralise kahju hüvitamiseks. Lisaks peab Vesiloo maksma Tulevi õigusabikulud 5950 eurot. 

Prokuratuur leidis detsembri alguses toimunud istungil, et Vesiloo puhul ei tule rahaline karistus kõne alla ja raseda elukaaslase peksmise eest tuleks talle määrata tingimisi vanglakaristus, kuna ta ei ole varasemalt kohtulikult karistatud.

Samuti leidis prokuratuur oma seisukohas, et Tulevi poolt nõutav tsiviilhagi ehk valuraha moraalse kahju eest summas 20 000 eurot on põhjendatud ja tuleks välja mõista.