Istung jätkub kaitsekõnedega, mis jäid pooleli viimasel istungil enne suvepuhkust. Toona jõudsid oma kõne ära pidada kõikide kohtuasja võtmetegelaste kaitsjad, kuid kuna kohtualuseid on üle kahekümne, siis jäid suvel mõned kaitsjad veel kuulamata.

Ühe kohtualuse, Mati Kullamäe kaitsja Ahto Sirendi ütles täna kohtus, et riigiprokurör Kati Reitsaku avakõne oli suunatud inimestele, kes kriminaalmenetlust ei tunne ning ei tea, mis kriminaaltoimikus olema peaks. Tema sõnul on riigiprokuratuur avaldanud ajakirjandusele detailse ülevaate kohtuasja sisust, millega üritasid nad tema hinnangul kohtuasja läbi avalikkuse mõjutada.

Selles väites pole midagi uut, sest sisuliselt väitsid seda ka suurem osa kaitsjaid, kes juunis toimunud kohtuistungil sõna võtsid.

Mitme kohtualuse kaitsjad tegid pärast kaitsekõnede lõpp taotluse, et nende kaitstav ei peaks kohtuprotsessist igapäevaselt osa võtma. Riigiprokurör Reitsak leidis, et sellised taotlused on üllatavad, sest ühtpidi ütlevad kaitsjad, et esitatud süüdistus on abstraktne ja alusetu, kuid samal ajal leiavad, et nende kaitstav ei peaks protsessist aktiivselt osa võtma. Kohtunik Piret Liivo võttis nende taotluste arutamiseks mõtlemisaja.

Pärast lõunapausi ütles kohtunik, et taotlused rahuldatakse ning kõik need inimesed, kes taotluse esitasid ei pea enam edaspidi istungitest osa võtma, kui just ei tule arutlusele nendega seotud episoodid. Selle peale tõusid need kaheksa inimest püsti ja lahkusid kohtusaalist ning prokurörid alustasid tõendite tutvustamisega.

Tõendeid jõudis Reitsak ära tutvustada kahe köite jagu, sest siis tekkis tehniline probleem saali heliga - saali kõlarid ei mänginud heli stereos, mis tähendas seda, et kuulda oli vaid ühe pealtkuulatud telefonikõne osalise jutt. Kuna seda korda ei saadudki otsustas kohus, et asja arutlemist jätkatakse homme.

Süüdistuse kohaselt juhtis Assar Paulus (52) alates 2006. aasta algusest püsiva ülesannete jaotusega kuritegelikku ühendust, mille tegevus oli suunatud varalise kasu saamise eesmärgil nii narkokuritegude ja väljapressimiste kui ka majandusalaste ning isikuvastaste kuritegude toimepanemisele.