Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peitel ütles Delfile, et õnnetus juhtus kella 16.30 ajal Mõisavahe 25 juures. Seal jäi teed ületanud 59-aastane naine Citroeni kaubiku alla ning hukkus sündmuskohal.

Mõisavahe 25 õnnetus

Liiklusõnnetus juhtus kella poole viie ajal õhtul Tartus. Esialgsetel andmetel liikus kaubik Citroen mööda Mõisavahe tänavat Kalda tee suunas teisel sõidurajal. Märgates, et esimesel sõidureal ülekäiguraja ees peatunud teine sõiduk oli liikuma hakanud, ei vähendanud kaubiku roolis olnud 32-aastane mees ülekäigurajale lähenedes kiirust ning sõitis otsa teise sõiduki varjust väljunud naisele, kes hoolimata meedikute püüdest teda elustada hukkus sündmuskohal.

Ülekäigurada, millel õnnetus juhtus, oli valgustatud ning jalakäija kandis ka helkurit. Politsei tuvastas, et kaubiku juht oli kaine ja omas juhtimisõigust, teatas Lõuna prefektuuri pressiesindaja.

Tartu politseijaoskonna välijuhi Andrei Ivahnenko sõnul on viimased nädalad olnud liikluses väga traagilised ja liiga palju on juhtunud õnnetusi jalakäijatega ülekäigurajal. Ülekäigurajad on kohad, mis nõuavad tavapärasest veelgi suuremat tähelepanelikkust nii autojuhtidelt kui ka teed ületavatelt jalakäijatelt. Need on kohad, kus sõidukijuht peab võtma hoo maha ja veenduma, et parasjagu ei ole keegi teed ületamas ja siin ei saa lähtuda teiste sõidukijuhtide käitumisest, vaid selle aja peab ise võtma. Samuti peab jalakäija ülekäigurajal astudes olema kindel, et lähenevad sõidukijuhid on teda märganud ja sellele ka reageerinud.

Ivahnenko sõnul on pimedad ja sombused sügised, mil lumi pikalt maha ei tule, kujunenud kriitiliseks ajaks, kus liikluses on tavapärasest enam kannatajateks just jalakäijad. „Liikluse muudab turvalisemaks tähelepanelikkus ja üksteisega arvestamine. Udune ilm, vihmasadu, töötavad kojamehed, vastutulevate sõidukite tuled - kõik need on tegurid, mis halvendavad juhile avanevat pilti ja vaatevälja ning just seetõttu peab autojuht olema keskendunud täielikult vaid sõiduki juhtimisele ja säilitama täit valvsust kohtades, kus tema tee võib ristuda jalakäijaga.

Politsei palub endaga ühendust võtta parempoolses sõidureas peatunud ja siis liikuma hakanud sõiduki juhil, et selgitada välja liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud.

Jaga
Kommentaarid